Am nevoie de un partener de alergat

Pe data de 23 august 2011 (ptiuuu ce dată mi-am ales) mi-am luat un angajament să dau burta jos şi să ajung până la revelion la o greutate de 80 de Kg, de la o greutate de 89 de Kg, cat aveam atunci, „program” numit dezburtire. Aşa a fost botezat. Nu-mi amintesc de către cine dar sună bine.

Când scriu acest post am 88 de kg, deci mari progrese nu am făcut. Nu e vina nimănui, evident că eu sunt vinovat. Deşi fac gimnastică 20-25 de minute în fiecare dimineaţă, bicicletă medicinală o zi da, una nu, cel puţin o jumătate de oră şi nu mai mănânc după ora 18.00 (nici la bere nu prea am mai făcut excese), nu am dat jos decat 1 Kg. Insuficient!

M-am hotărât să alerg. Mi-ar face bine inclusiv la spatele meu beteag, plus că aş începe şi eu o recuperare şi o pregătire în vederea revenirii pe terenul de fotbal. Mi-e dor de un fotbal dar la cum sunt acum nici nu poate fi vorba.

Cum unde stau eu nu e sat fără câini, ci e chiar invazie de patrupezi blănoşi şi lătrători, nu prea îmi vine să alerg pe acolo. Nu de alta dar numai în sprint-uri aş ţine-o, ori eu vreau să fac o alergare mai uşoară 😀 Cu atât mai mult cu cât s-a micşorat şi ziua şi se va micşora şi mai mult. În parcuri sau prin baze sportive nu merg că nu mă trage aţa să alerg singur. Nu pot să alerg singur. În doi sau mai mulţi ar fi mult mai interesant.

În altă ordine de idei nici nu prea aş vrea să traversez oraşul pentru alergare. În zona Militari, Crangaşi, Dr. Taberii, aici, prin sectorul 6, ar fi excelent. Deja vizualizez câteva parcuri sau locuri numai bune pentru alergat.

Luând în calcul cele de mai sus, vin cu întrebarea: cine vrea să alerge cu mine, măcar o dată pe săptămână?

Comments (16)
  • Domnule, imi place ca in sfarsit iei atitudine. Am spus intotdeauna, ca treaba cu dezburtirea depinde in cea mai mare parte de fiecare dintre voi si de timpul alocat.

    Eu am zis ca va stau la dispozitie cu sfaturi, trucuri, nebunii.

    Ideal ar fi fost sa fiu langa voi sa va „supraveghez” de aproape. Nu prea se poate ca nu se unesc timpii liberi.. Ar fi fost frumos sa putem face miscare toti, intr-o sala macar de 2 ori pe saptamana.

    Eh pasul 1 l-ai facut. Treuie sa te tii constant si vei face treaba. Eu am alergat la un triatlon, doua crossuri si un maraton si deja se vede rezultatul (desi eu nu imi doream sa se vada ). Adica am slabit. Daca alergi constant, te tii de asta si mai faci si ceva miscare acasa, mai ai si grija la ce mananci si la ce ore, e usor sa dai kg in plus jos.

    Eu va stau la dispozitie tuturor. Aveti blogul unde pun mereu chestii utile ;). Ai mailul meu…

    M-as fi bagat si la alergat dar e cam departe de mine …

  • Merci, Valy. Ştiu, şi chestia cu sala poate fi luată în calcul dar mi-e teamă că ne vom strânge greu. Alergarea mi-e mai la îndemână. Măcar să am cu cine 🙂

  • Alergatul e foarte bun, nici eu nu sunt adepta salii ( pt. ca nu ma tine foarte mult). Eu am slabit prin alergat si schimbatul stilului de mancat. Daca e prin Dr. Taberei, ma bag :D. Si eu vreau sa mai dau vreo 3-4 kg jos.

  • A, mulţumesc, Diana 🙂

  • Salut,
    incearca sa alergi si singur, are marele avantaj ca o poti face la orice ora vrei tu si in ritmul care-ti convine

    – e important sa te simti bine cu ritmul, altfel n-o sa-ti placa.
    – daca obosesti, ia-o mai incet, chiar si mersul se pune la slabit
    – alearga cu muzica in casti; n-ai sa-ti auzi gafaitul si deci n-are sa ti se faca mila de tine. In plus si gandurile sint mai libere.
    – hai sa alergam impreuna (si totusi separat), folosind sportypal sau runtastic, ce preferi. sint apps/comunitati de alergatori. alege una si zi-mi o tzinta de minute x3 ori pe saptamana. Ceva intre 30 si 40 ar fi perfect pentru inceput.

    N-o sa ne intrecem, doar ca o sa ne ajutam unul pe altul sa iesim de 3 ori pe saptamina indiferent de vreme (dimineata 3-4 grade, seara 10-12 si se raceste).

    Ce zici?

  • Lucian, daca incep cu 3×30 de minute ar fi ok? Adica 3 zile pe saptamana a cate 30 de minute, dupa care pot sa maresc la 40 de minute. Cred ca e ok, o sa pot face fata, chiar cu lipsa mea de conditie fizica. Prefer seara. Tu unde alergi?

  • E perfect 30′, Claudiu!
    Felicitari c-ai ales seara, e mai cald.
    Alearga, macar in primele zile, cat de incet, batraneste.
    E important sa nu-ti pierzi suflul, fiindca in felul asta ai sa duci cele 30 de minute fara chin.
    Cu cit mai repede incerci s-o iei la inceput, cu atit mai greu are sa-ti fie de la minutul 20 incolo.
    Inainte de alergare, incearca sa bei ceva apa (cam 500ml). Chiar daca e rece, organismul tot transpira.
    Eu alerg in IOR (stau in Titan), mananci doua paini dus intors pana aici 😉
    Dar, din nou, daca-ti plac gadgeturile, ia-ti runtastic pe telef. Ai durata, lungime, viteza si tot. Ba, mai mult, la fiecare kilometru, iti taie muzica si-ti poate face un update vocal in casti, de genul „ai parcus ultimul kilometru in…total…ai ars x calorii etc”.
    Ne auzim!

  • Auch…Titan. Am stat şi eu în Titan 3 ani de zile. E departe dar e bun parcul IOR. Tare mult mi-a plăcut. Cum e cu runtastic? O fi şi ca aplicaţie pe iTunes? Nu mă omor după gadgeturi dar m-ai făcut curios.

  • Lucian, l-am găsit, l-am şi instalat 😀

  • Asa e,
    e un loc superb. Noi am stat in DrTaberei, e putin mai greu de alergat in Moghioros. Poti insa, mai incolo, sa alergi pe curba. Pe partea interioara e trotuarul lat si nu-s cine stie ce multe intersectii. Dar mai tarziu, ca acolo sint 7 km, din cate stiu.
    Spor la treaba si sa te bucuri!!
    Ne auzim,
    L
    PS cu runtastic e misto ca poti sa ai toate alea intr-un sg device, telef/ipod/tracker. daca ai timp, intra si pe sportypal, e tot gratis varianta fara vorbit, acolo sint insa mai multi membri in comunitate.

  • Merci, Lucian.

  • Tura de pe bucla din Drumul Taberei are 3.1 km. In ritmul meu o termin in aproximativ 15 minutem deci ar fi cam doua ture 😀

    Cand doresti, cand ai timp putem iesi 🙂

    https://picasaweb.google.com/113975563755793667591/MaratonPiatraCraiului?authkey=Gv1sRgCJihlf6jipe2fA#5427844143800879458

    Gasesc destul de util si cu o groaza de sfaturi si http://maraton.info.ro

  • Glumesti, Mihai :))) Pai in ritmul meu nu ştiu dacă fac jumătate din buclă în 30 de minute 😀 Dar trebuie să încep de undeva. Mulţumesc pentru susţinere. Dă-mi pe DM, pe twitter numărul tău de telefon. Merci.

  • Neatza domnilor,

    Claudiu, fiindca mi-ai facut pofta cu pornirea ta, sa stii ca vineri am iesit in parc.
    E deci randul tau, cu Mihai sau fara.
    Baga alea 30 de minute si da-ne de veste.

    Saptamina usoara si chef de alergat, va doresc.

  • Da, Lucian, am fixat cu Mihai. Dau drumul săptămâna asta la alergat. Merci 🙂

  • Buna! Ce s-a intamplat din 2011 pana in prezent cu operatiunea dezburtirea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.