Tata, o sa te fac mandru intr-o buna zi

Dacă nu ma insel acesta este primul guest post de pe claudiuciobanu.eu si apartine prietenului Ionut. Textul de mai jos mi-a trezit multe amintiri. M-a cutremurat un pic imaginea tata-fiu descrisa de Ionut si m-am vazut pe mine langa tata, cum stateam noi, foarte deschis de vorba, la un pahar de vin. Iata povestea lui Ionut:

A fost odata un copil care s-a nascut intr-un satuc, cu nici 300 de locuitori, situat in mijlocul pustietatii, satul inca poate fi comparat cu o oaza in mijlocul desertului. Intr-o zi, aflandu-se cu tatal sau la adunat de fan, pe cand stateau intinsi pe o gramada de iarba uscata, unul langa celalalt, copilul visa cu ochii deschisi.

Visa ca intr-o buna zi sa se desprinda de cuib si sa se inalte cat mai sus, sa zboare printre norii de deasupra asemeni ciocarliei care isi canta suferinta de langa soare. Il privi pe tatal sau cu un respect iesit din comun, ii lua in palma sa mica palma lui mare si batatorita de munca, il saruta pe obraz si-i spuse: „tata, o sa te fac mandru intr-o buna zi”.

Acel copil eram eu la varsta de 10 ani si atunci, pe pajistea cu fanul care astepta sa fie strans, mi-am facut o promisiune: sa ma desprind de cuib, sa plec in lume si sa reusesc sa-mi fac parintii mandri, sa se poata mandri cu un copil cum niciunul nu a mai fost in sat.

Si de atunci, in fiecare zi ma trezesc doar cu gandul ca am ceva nou de invatat, ca trebuie sa mai urc o treapta spre idealul vietii, spre a-mi indeplini visul. Parintii mi i-am facut mandri de mult timp, iar satul natal nu mai este de multi ani un mediu competitiv la care sa ma raportez.

Acum, dupa atatia ani am invatat o lectie foarte importanta de viata: nu conteaza cat de ambitios iti este idealul, daca esti indeajuns de incapatanat si de perseverent vei ajunge, in cele din urma, sa-ti indeplinesti orice vis. Nimic si nimeni nu poate sta in calea unei personae insetata de succes si dornica de performanta. Cand nu ai un scop in viata aceasta este stapana ta si nu tu stapanul ei.

Citatul care poate reda cel mai fidel cele spuse de mine mai sus este urmatorul: “I am the master of my fate, I am the captain of my soul-Invictus” (Sunt stapanul destinului meu, Sunt capitanul sufletului meu). Stabileste-ti obiective, viseaza si treci la actiune, nimic nu este mai placut in viata decat gustul victoriei.

Multumesc Ionut 🙂

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.