7 februarie – ziua Siguranței pe Internet

Sunt de părere că mai bine încerci să „umbli” la cauză şi nu la efect. La fel este şi cu navigatul pe internet a celor mici. Educaţia şi prevenirea sunt acţiuni mult mai eficiente în demersul nostru, al părinţilor, de a ne ţine copiii departe de pericolele internetului.

A interzice accesul pe internet este o prostie. În era digitală toată lumea ar trebui să ştie să lucreze cu un computer şi să cunoască puterea internetului. Ce ne-am face acum fără e-mail, Google, reţele sociale, Office etc? Acum 20-30 de ani puteam trăi şi fără ele dar acum ne sunt indispensabile.

A instala pe PC-uri nu ştiu ce soft-uri pentru ca cei mici să nu acceseze nu ştiu ce site-uri nu este de cele mai multe ori calea cea mai bună. Ştiţi cum e cu „fructul” oprit…copiii sunt curioşi şi vor face tot posibilul să descopere tocmai ceea ce noi încercăm cu  îndârjire să ascundem.

Copiii sunt ascultători dacă ştii să vorbeşti cu ei şi dacă le ocupi corespunzător timpul şi le speculezi surplusul de energie specific vârstei. Anei mele îi plac câteva jocuri online, iar în restul timpului petrecut în faţa laptopului ascultă muzică sau se uită la serialul preferat, un musical. Altfel, e ocupată cu şcoala, a început să citească – activitate de care e fascinată – şi nu în cele din urmă e dansatoare, ocupaţie care în anumite perioade ale anului îi (ne) ocupă tot timpul.

Salut iniţiativa COSMOTE România, cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet din 7 februarie, prin care lansează o campanie complexă de comunicare ce va contribui la cea mai mare campanie naţională de protejare a copiilor şi a tinerilor împotriva conţinutului digital neadecvat.

Ce face concret Cosmote? Va tipări 60,000 de exemplare ale broşurii „Cum să-ţi protejezi copiii de pericolele internetului” ce vor fi disponibile în magazinele COSMOTE şi Germanos, şi vor fi de asemenea distribuite în şcolile din 13 oraşe şi la evenimente corporatiste. În plus, compania va derula o campanie în online şi print.

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.