Au venit hingherii

Azi am vazut si eu pentru prima data hingheri. Au adunat totii cainii care erau pe strada, cu sau fara zgarda, de rasa sau nu. Mai multi vecini au ripostat dar nu aveai ce sa faci. Erau vreo 9-10 huidumale de care nu prea te puteai apropia. Unii – putini – au scapat dar cei mai multi au fost ridicati.

Daca animalul tau era pe strada la ora aia si nu in curte, atunci l-au ridicat si il gasesti la un adapost special. Prima oara ti-l da gratis inapoi dar a doua oara platesti 2.000 de lei sa ti-l recuperezi. Legati-va cainii si tineti-i in curte! Nu e de glumă. Se aplica nu stiu ce lege si nu au nicio mila. Am vazut cu ochii mei azi dimineata.

Nici nu stiu daca sa ma bucur sau sa ma intristez. Aici la noi umbla cainii vagabonzi de ti-e si frica sa mergi pe jos pana la un magazin sau sa pedalezi si tu un pic. Ultima oara cand am iesit cu bicicleta am avut cateva peripetii de am pedalat mai repede ca niciodata. Probabil ca am stabilit vreun record, ceva. Nu-i ok.

Pe de alta parte, nici maniera asta hinghereasca pe care am vazut-o dimineata nu e ok: „Luam tot ce e pe stada. Daca e in curte, nu ne atingem!” Vor sa sperie? Vor sa trasnsmita un mesaj? Nici macar nu stiu ce prevede legea aia de care spuneau.

Din pacate, noi nu mai avem catel de vreun an si am privit toate cele intamplate cu oarecare distanta – sa nu zic indiferenta – al celui care nu e direct implicat insa pe viitor o sa am din nou si ma tot intreb daca e ok sau nu? Voi ce ziceti?

Comments (1)
  • Mie îmi plac câinii, dar nu-i suport când sunt lăsaţi liberi pe străzi. Ce au făcut hingherii mi se pare normal. Dacă ţi-ai luat câine ca să-ţi apere casa, ţine-l în curte. Nu-i nevoie să apere toată strada, atât de hoţi, cât şi de vecini. Mi-ar plăcea să văd mai mulţi hingheri în Bucureşti, că-s sătul de câini care mă aleargă când merg cu bicicleta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.