6th mai

BMW 330i Gran Turismo, spațios și sportiv. O experiență de condus memorabilă

Așa cum spuneam în articolul anterior, am revenit aici cu noutăți, după o pauză destul de lungă, odată cu episodul 50 din proiectul #masinadefamilie, în care am avut în test o mașină specială, potrivită pentru un episod cu o așa cifră rotundă: BMW 330i Gran Turismo, versiunea cu xDrive.

Pauza de teste a fost generată de mai mulți factori dar cel mai important dintre ele este că fii-mea cea mare are examen de capacitate peste puțin timp și am lăsat-o să învețe, să se pregătească, renunțând la deplasări. Pe principiul ori mergem toți în episoadele din #masinadefamilie, ori nu mergem deloc, am ales varianta să facem o pauză.

Așa că, iata-mă-s din nou aici, cu o recomandare pentru familiștii ce doresc un model nu doar încăpător, confortabil și de lux dar și unul sportiv, pentru trăiri intense și satisfacerea egoului, mai ales pentru tătici – BMW 330i xDrive Gran Turismo.

BMW 330i Gran Turismo

După ce mi-a predat mașina, Alex de la BMW România mi-a urat distracție plăcută! Mulțumesc, din nou. Abia mai târziu am înțeles la ce se referea exact, atunci când am ieșit pe DN1 și am putut apăsa mai cu spor pedala de accelerație, și anume la reacția puternică a celor 252 de CP, la performanțele mașinii și – mai ales – la sunetul motorului și al evacuării.

Acel sunet e de neprețuit și nu poate fi descris în cuvinte. Poate doar zâmbetul larg al fetelor, atunci cănd îl auzeau, poate descrie un pic din acele senzații și trăiri. Nu poți să nu te bucuri de sunetul ăsta, chiar dacă știi că trebuie să te abții și nu poți să faci excese, doar ești cu familia după tine.

Concret, modelul pe care l-am avut în testul cu numărul 50 a fost un BMW 330i Gran Turismo, xDrive, 1.998 cm cubi, 252 CP, echipare Luxury Line, transmisie automată Streptronic în 8 trepte, primul Grand Tusrismo din proiectul #masinadefamilie.

De asemenea, a fost primul model pe benzină de la BMW pe care l-am avut în testele noastre din #masinadefamilie și nu ne-a dat pe spate cu consumul (cca 8,2%). Este adevărat că modul de condus determină și consumul, iar noi nu am exagerat deși, cel puțin pe mine, mă cam mânca să-i dau talpă.

Ce mi-a plăcut:

<> forma fluidă a plafonului, ca la modelele coupe, capota alungită și geamurile laterale fără rame, îi dau un aer aparte, sportiv și puternic. E memorabil, nu-l poți trece cu vederea pe stradă

<> spoilerul spate activ – apropos de sportivitate, BMW 330i Gran Turismo are un eleron care se ridică automat din capota spate după o anumită viteză, care are rolul, la fel ca la mașinile de curse, să „lipească” mașina mai bine de asfalt, pentru o aderență și o stabilitate mai bune.

<> spațiul la interior este chiar mai mare decât la un seria 3 obișnuit și chiar mai mare decât la un seria 3 Touring (model break de la BMW). Are, probabil, unul dintre cele mai mari spații la interior dintre toate modelele avute în test, cu o distanță considerabilă între scaunul din față și bancheta din spate.

Gran Turismo este un model cu ampatamentul (distanța dintre axele osiilor extreme ale unui vehicul) mai lung și care crează un spațiu foarte generos pentru toți pasagerii, inclusiv pentru fete, în spate, mai ales că au cam crescut, un spațiu foarte bun pentru ele, inclusiv pentru somn și moțăit.

<> sistemul BMW Head-Up Display, color, cu reglarea automată a luminozității, în funcție de intensitatea luminii de afară, ce indică viteza de deplasare dar și alte detalii – foarte, foarte util

<> volanul încălzit. Ștu că nu este o noutate dar pentru mine a fost, fiind primul model cu această caracteristică, foarte utilă în sezonul rece. Și chiar dacă testul nu a fost în plin sezon rece, am avut câteva dimineți foarte reci, iar volanul încălzit, alături scaunele încălzite, au fost mai mult decât binvenite. Scaune încălzite au avut și fetele, în spate.

<> confortul la condus – plecând de la scaune (comode, nu simți obosela la drum lung și nu te ridici cu dureri de spate, mai ales pentru un beteag de spate ca mine, cu reglaje electrice pentru diferite setări și au și o bună susținere laterală, specifică unor astfel de modele sportive), cutia de viteze automată Steptronic în 8 trepte, care schimbă foarte silențios și eficient vitezele și terminând cu modurile de condus: eco pro (foarte bun pentru oraș), confort (cu care am rulat cel mai mult), sport și sport + (ultimele 2 sunt pentru un condus mai dinamic, mai sportiv: coloana de direcție se întărește, este mai fermă, accelerațiile sunt mult mai puternice, sunetul este mai pregnant, reprizele de schimbat în treapta superioară sunt mai lungi, suspensiile se întăresc, iar mașina dă tot ce poate ca putere)

<> luminozitate foarte bună în habitaclu, datorită portierelor fără ramă, care dau senzația de și mai mult spațiu. După noi, ar fi mers și un plafon panoramic cu trapă

<> ținută impecabilă la drum, cu o coloană de direcție „stâncă”, așa cum îmi place să spun atunci cănd ai de-a face cu o direcție foarte stabilă

<> spălător de faruri, mai ales că în acest test nu am avut parte de vreme bună și am prins ploi după ploi și deci noroi, mizerie si amrulat și noaptea.

Modelul BMW 330i Gran Turismo are multe spații de depozitare, unele dintre ele generoase, pentru care suntem foarte recunoscători, la care adăugăm cotiera centrală pliabilă în spate și cotiera dintre scaunele din față.

Un detaliu apreciat de fete îl reprezintă reglarea individuală a înclinării spătarului scaunelor din spate. Altfel, bancheta spate nu este tocmai o banchetă, pentru că se poate rabata în raport 40/20/40.

Capacitatea portbagajului modelului BMW 330i Gran Turismo este de 520 de litri, o valoare ce se încadrează bine în nevoile noastre, mai ales că am mai crescut și noi și ne-am mai eficientizat bagajele și nu mai luăm toată casa după noi. Capacitatea maximă a portbagajului, cu bancheta rabatată complet, pentru nevoi speciale de transport, este de 1.600 de litri.

De asemenea, BMW 330i Gran Turismo are și un compartiment „secret” în portbagaj, sub podea, care poate adăposti, în siguranță, lucruri valoroase, cum ar fi 2 laptopuri, ce sunt ferite privirilor, chiar când deschizi portbagajul.

În concluzie, a meritat așteptarea pentru episodul cu numărul 50 din #masinadefamilie, după o lungă pauză. Am avut de toate: ploaie, soare, ceață, condus pe timp de noapte, munte, un drum nou pentru noi – prin pasul Oituz, între Onești și Brașov, adrenalină, confort și multă distracție, așa cum ni s-a urat și la începutul testului.

Mulțumim pentru această experiență!

BMW 330 Gran Turismo xDrive, preț:

Preț model testat: 64,188 euro (TVA inclus)

Alte teste din #masinadefamilie cu modele BMW: BMW Seria 2 Active TourerBMW X5 xDrive 30dBMW i3 și BMW X2.

Imagini din acest episod şi din toate episoadele #masinadefamilie puteţi urmări pe Instagram sau Facebook. Toate episoadele proiectului #masinadefamilie şi alte articole legate de acest proiect le găsiţi aici.

Episodul 50 din #masinadefamilie a fost susţinut de către BMW Romania.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.