24th oct.

Hadeți să susținem o echipă de studenți, haideți să susținem inovația românească!

Proiectul EFdeN Signature, o casă solară sustenabilă, proiectată și construită cu propriile mâini de 33 de studenți români, participă la cea mai importantă competiție internațională de case solare, Solar Decathlon Middle East, din Dubai dar echipa de studenți riscă să rămână în țară din cauza lipsei fondurilor necesare deplasării.

EFdeN Signature

Această echipă de tineri vizionari și viitori arhitecți mai are nevoie de resurse pentru a duce proiectul la capăt în această mare competiție din Dubai, unde va concura alături de alte 16 echipe din 12 țări. Detalii despre competiție.

Ei sunt EFdeN, un ONG inființat in 2012 care promovează și proiectează casa viitorului, o casă sustenabilă, o casă verde și inteligentă care are toate șansele să câștige competiția și să primească o cuvenită recunoaștere.

Resursele de care echipa EFdeN mai are nevoie sunt pentru a completa bugetul deplasării echipei, a implementa cu succes proiectul și pentru întoarcerea acasă, unde studenții vor să reconstruiască aceeași casă, ca un model real pentru cei care vor ca pe viitor să trăiască într-un mediu sustenabil.

Doar 22 din cei 33 de studenți au acoperite costurile cu deplasarea

Cu ajutorul primit de la peste 100 de companii și oameni de bine au reușit să strângă mare parte din finanțarea necesară. Cu toate acestea, doar 22 din cei 33 de studenți au acoperite costurile de mai sus (azi, 24 octombrie 2018), iar restul speră să poată ajunge în Dubai și să reprezinte Romănia la această importantă competiție.

Cum poți tu susține inovația românească?

Spațiu publicitar pe bloguri

În acest moment, peste 50 de bloggeri, inclusiv eu, au decis să ofere spațiu publicitar pe blogurile lor unei companii care dorește să contribuie la programul EFdeN de strângere de fonduri. Printr-o sponsorizare de 10.000 de euro, o companie poate investi în viitor, poate susține dezvoltarea de case sustenabile și în România, poate da unor tineri șansa de a demonstra că în România ideile de bine nu rămân doar idei, ci se transformă și în realitate.

În plus, dacă ai un blog și vrei să fii alături de EFdeN, poți să te alături unui număr mare de bloggeri care deja au donat spațiu pe blogurile lor. Donează și tu un post și un banner pe blogul tău și împreună putem să ajutăm EFdeN!

Mai multe detalii, AICI.

Cum se mai poate susține proiectul:

<> Susținerea unui voluntar (deplasarea fiecărui membru costă 4.500 euro)

<> Donații din partea persoanelor fizice sau juridice.

Mai multe detalii despre proiect, beneficii și costuri pe www.efden.org/sustine-inovatia. Orice ajutor poate aduce mai aproape de asigurarea bugetului necesar și îndeplinirea obiectivului.

EFdeN Signature

Construcția casei EFdeN Signature a început la mijlocul lunii mai 2018. Având o amprentă de 147 mp, locuința EFdeN Signature este inovatoare prin soluțiile propuse la probleme caselor din prezent. Casa este specială prin îmbrățisarea conceptului de “casă în casă”. Astfel, cel mai evident element al casei este structura exterioară, un “shell” (carapace) ce umbrește un spațiu de relaxare în aer liber, asigurând în același timp o luminozitate optimă în casă.

De asemenea, EFdeN Signature este o casă inteligentă, sistemele electrice și mecanice fiind controlate de către o soluție de automatizare dezvoltată de către voluntarii EFdeN împreună cu partenerii proiectului. Utilizatorul casei va putea controla iluminatul, temperatura, sistemul de deschidere a ușii și o parte dintre electrocasnice prin intermediul unei aplicații, inclusiv atunci când acesta este plecat de acasă.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.