3rd sept.

Voi ce jocuri pe calculator jucați când erați mici?

Până să am PC-ul meu, jucam pe unde apucam Carmangeddon, un joc cretin de-a dreptul dar care mă ținea lipit de monitoarele alea imense ale vremii. Vi-l mai amințiți? Mai jucam și unul cu elicoptere și unul cu lunetiști de care chiar nu îmi amintesc cum se chemau. Vorbim de anii ’90.

Și chiar dacă prin anii ’90 nu mai eram un copil și aveam peste 20 de ani, acea perioadă a fost pentru mine începutul în ceea ce privește computerele, jocurile pe calculator. Doar ca să înțelegeți contextul.

jocuriApoi, după ce am avut primul meu PC, am mai încercat și altele dar jocul care mă absorbea cu totul era Age of Empires, cel mai tare joc de real time strategy. Rupeam calculatorul în două cu Age of Empires, nici nu mâncam și stăteam cu orele până târziu în noapte. Atunci puteam să pierd nopțile, chiar dacă a doua zi mă duceam la serviciu.

Și la cum se mișcau calculatoarele prin anii ăia, aveam mare răbdare. Se încărca greu, dădeam restart după restart, calitatea imaginii era cum era dar mă bucuram de fiecare strategie, eram fascinat.

Am mai cochetat cu jocurile Starcraft și Warcraft, cam pe același gen cu Age of Empires, tot pe strategie, dar o strategie stelară sau intergalactică, dar tot la Age of Empires m-am întors. Nu m-au prins niciodată jocuri precum FIFA, deși prin jurul meu toți jucau, toți vorbeau despre acest celebru joc pe calculator. Și încă mai face „victime” chiar și în răndul ălora mai în vârstă, să zic așa.

Ei bine, lucrurile s-au schimbat dramatic în ultimii 10 – 15 ani, odată cu dezvoltarea unor sisteme auxiliare de jocuri, gen XBOX, odată cu dezvoltarea device-urilor mobile – smartphoneuri și tablete – dar și odată cu sitemele de desktop gaming și laptop gaming, iar jocurile s-au înmulțit considerabil.

Însă, dacă ești împătimit de jocuri, indiferent de vârstă, ești clar posesorul unui sistem desktop gaming, cu un monitor generos sau cel puțin a unui laptop gaming, ambele cu configurații de procesoare și memorie generoase pentru a te desfășura în voie.

Tu ce jocuri jucai când erai copil sau în tinerețe? Te mai prind jocurile și azi?

Comments (1)
  • Eu jucam DOOM II :)) Multumesc pentru link.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.