11th iun.

BMW X2, cel mai cool model BMW al momentului

Chiar dacă nu am mai făcut în ultimele luni prea multe episoade din proiectul #masinadefamilie, fiind implicați în alte câteva proiecte, interesul pentru toți 4 (2 mari și 2 mici) în a testa noi și noi mașini a rămas la fel de mare, iar poate, de data aceasta, odată cu testul noului BMW X2, a fost și mai mare.

BMW X2

Mereu am spus că suntem privilegiați pentru că avem ocazia să testăm astfel de modele dar e și meritul nostru pentru că am continuat și am fost serioși în legătură cu acest proiect și pentru că de fiecare dată, inclusiv cu aportul celor mici, feedback-ul nostru în legătură cu mașinile testate a fost unul autentic.

Și cum un astfel de model nu putea fi pus în orice context, am avut bucuria să-l ducem pe prezentabilul domn BMW X2 în frumoasa Delta Dunării. Mă rog, am mers până unde șoseaua ne-a permis, adică la Mahmudia, poarta către întreaga Deltă și pe cel mai înalt punct din zonă – Dealurile Beștepe – de unde, cât vezi cu ochii, se întinde Delta Dunării.

În primul rând, BMW X2 arată demențial, e o apariție interesantă și a întors multe capete pe stradă. Culoarea – albastru Misano – este unul dintre motive, fiind foarte potrivită pentru acest model. În acest test, am primit, cred, cele mai multe complimente în dreptul lui de la cei cu care m-am întâlnit în trafic sau de la cei cu care am vorbit despre el. E un model care, cred eu, face deja ravagii printre iubitorii de SUV-uri mici sau crossovere și nu doar printre aceștia și va fi unul dintre best sellerii mărcii germane.

BMW X2 e un mix foarte reușit de sportivitate și eleganță. Sportivitatea o dă, printre altele, pachetul exterior M Sport cu toate elementele sale, iar eleganța o dau noile linii dinamice de design ale lui X2 cu noile blocuri optice, prizele mari de aer și geamurile lateral-spate și a lunetei de mici dimensiuni, în favoarea unei unei linii puțin înclinate a plafonului și a unui spate ușor înălțat, ca la un adevărat coupe.

Iar în al doilea rând, comportamentul la drum al lui BMW X2 este unul cu totul aparte: ascultător, stabil, confortabil (și datorită suspensiei adaptive), dinamic, agil dar și feroce, atunci când i se cere.

Și la interior, noul BMW X2 este la fel de impresionant, pachetul M de interior aducând un aer accentuat de sportivitate: scaunele sport cu o excelentă susținere laterală, volanul M sport îmbrăcat în piele, pe care îl regăsim la cele mai puternice modele M Sport de la BMW, aluminiu satinat de la pragurile interioare etc.

Concret, modelul pe care l-am avut în teste, în episodul cu numărul 47 din #masinadefamilie a fost BMW X2 xDrive20d, având în dotare pachetul Model M Sport (interior și exterior), cu motorizare diesel de 2 litri, 190 de CP, tracțiune integrală xDrive și transmisie automată Steptronic sport în 8 trepte.

Ce mi-a plăcut:

  • pachetele M Sport pentru interior și exterior sunt, după părerea mea, cel mai mare plus pentru acest model, suprapuse pe, deja, fascinantele linii ale modelului. Astfel că modelul pe care l-am avut în test a avut toate elementele (am amintit o parte dintre ele mai sus) unui model M Sport, mai puțin cele legate de motorizare. Probabil că i-au mai lipsit vreo 150 de CP și atunci era un veritabil „BMW MX2”
  • transmisia automată Steptronic sport în 8 trepte – cutiile automate sau bucuria vieții mele – asigură schimburi insesizabile dar eficiente de viteză și este foarte responsive, pregătită în fiecare secundă să îți livreze viteza potrivită, în proporția potrivită de putere a motorului, în funcție de stilul de condus și de situația cerută
  • modurile de condus: confortabil (folosit în cea mai mare parte din drumurile lungi din afara orașului), sport (folosit la depășiri) și eco pro (folosit cu precădere în oraș)
  • Head-Up Display-ul nu este unul clasic, cu acel geam care se ridică din bord. Head-Up Display-ul de la BMW X2 proiectează color pe parbriz informații legate de viteză, limită de viteză, atenționare uși deschise, atenționare coliziune și altele
  • sistemul BMW ConnectedDrive – cu aplicația BMW Connected am putut să urmăresc de pe telefonul mobil informații legate de consum, nivelul și range-ul de combustibil și m-am putut conecta la câteva aplicații mobile (Spotify, de exemplu)
  • scaune față reglabile electric (pe înălțime, față-spate și regrajul spătarului), cu memorie pentru scaunul șoferului
  • deschiderea automată a portbagajului a fost integrată în emblema BMW
  • două noi logo BMX pe aripile spate-sus ale mașinii. E prima oară când văd acest lucru

Ce nu mi-a placut:

  • plasticul dur din spatele scaunelor din față nu este o alegere prea fericită, mai ales când ai de-a face cu copii pe bancheta din spate, care, se știe, se hârjonesc și se pot lovi
  • vizibiliatea redusă în luneta de mici imensiuni poate fi un incovenient pentru unii. Acesta este, însă, unul dintre „prețurile” plătite pentru a avea sub fund un model sportiv. Dar acest neajuns, dacă este un neajuns, poate fi contracarat cu existența camerei pentru mersul înapoi, una de o calitate foarte bună

Siguranță, confort, utilitate și consum

Așa cum spuneam, ținuta de drum a noului BMW X2 este una impecabilă, cu o direcție foarte precisă, o tracțiune și o stabilitate excelente. BMX X2 refuză să se încline în curbe, se lipește foarte bine de șosea și răspunde docil la fiecare comandă. Nu are cum să nu-ți placă.

Cu o gardă la sol de „doar” 18 cm, recomandarea mea este să stați cu noul BMW X2 mai mult pe asfalt. Am rulat, la un moment dat, pe un drum destul de accidentat – în drum spre cel mai înalt punct din Deltă, Dealurile Beștepe – dar am făcut-o cu multă atenție, pe anumite porțiuni cu gropi mai accentuate. Peastfel de drumuri, garda lui BMW X2 nu te ajută foarte mult.

Bancheta spate, rabatabilă în raport 40:20:40, poate fi pliată individual, după nevoie. Aceasta s-a dovedit a fi foarte confortabilă pentru pretențioasele mele fete, cotiera rabatabilă și ea, fiind elementul esențial pentru ele. Confortul pentru ele a venit și datorită spațiului la picioare mai mult decât rezonabil.

Portbagajul, unul de 470 de litri, a avut capacitatea potrivită pentru nevoile noastre de bagaje, mai ales că există si un spațiu „ascuns”, de sub podeaua portbagajului, care poate adăposti liniștit vreo 3-4 rucsaci (poate vreo 2 laptopuri și alte lucruri de valoare, ferite privirii), un element extrem de important pentru noi. Cu acest spațiu ascuns, capacitatea depășește bine pragul 500 de litri pentru un portbagaj, un prag simbolic pe care o masină de familie „trebuie” să-l atingă.

Capacitatea rezervorului lui BMW X2 este 51 de litri. În acest test, noi am adăugat cca 20 de litri de combustibil peste capacitate, deci cca 61 de litri, cu care am parcurs cca 900 de km. Rezultă, astfel, un consum excelent de 6,7% pentru noul BMX X2, care poate fi surprinzător pentru unii.

BMW X2, preț:

Preț model testat: 56.723 euro (TVA inclus)

Alte teste din #masinadefamilie cu modele BMW: BMW Seria 2 Active TourerBMW X5 xDrive30d și BMW i3.

Imagini din acest episod şi din toate episoadele #masinadefamilie puteţi urmări pe Instagram sau Facebook.

Test anterior #masinadefamilie: Mercedes-Benz Clasa X. Toate episoadele proiectului #masinadefamilie şi alte articole legate de acest proiect le găsiţi aici.

Episodul 47 din #masinadefamilie a fost susţinut de către BMW Romania.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.