28th mart.

Despre apreciere

Mulțumesc! De câte ori folosim, într-o zi, formula simplă de apreciere „mulțumesc”? Probabil că de prea puține ori, iar un „mulțumesc” nu este niciodată în plus și chiar îți poate schimba starea de spirit, îți poate face ziua mai frumoasă.

Mulțumesc alor mei că m-au crescut în acest spirit de apreciere pentru cei din jur și au avut grijă să-mi strecoare în suflet, din când în când, cuvântul „mulțumesc” și să nu fac niciodată economie în a-l folosi, indiferent de situație.

Tot lor le mulțumesc că mi-au amintit mereu că bunul simț merge mână în mână cu aprecierea și că doar aceste două comori îmi vor deschide multe uși în viață. Și așa a fost, lucru pentru care le mulțumesc.

Îi mulțumesc tatălui meu – s-a dus dintre noi acum 7 ani de zile – că m-a învăţat să port mereu o căciulă atunci când este frig, chiar dacă eu mă simţeam tânăr şi neliniștit. „O să-mi mulţumeşti la bătrâneţe,” îmi spunea. Da, tată, mulţumesc! Iar ai avut dreptate.

Tot el m-a învăţat să conduc, puțin înainte să implinesc vârsta de 18 ani și să dau de permis, deşi nu era de meserie. Printre multe alte povețe, mi-a spus o chestie pe care continui să o aplic şi azi: „Fereşte-i tu pe proşti, nu te baza că te feresc ei pe tine!” True, mai ales la cum se circulă azi în Bucureşti…Deci, din nou, tată, mulțumesc!

Răbdarea, cred că, tot de la tata am deprins-o. Multă lume îmi spune că sunt un om răbdător, la care eu le zic: „Dacă eu sunt un om răbdător, atunci nu l-aţi cunoscut pe tata…” Minuţios în tot ce făcea și foarte calm, făcea toate lucrurile cu mare răbdare. Şi le făcea bine. Mulțumesc și te salut, tată, acolo unde ești!

Mulțumesc, Alina, doamna și iubita mea și mama celor două fete minunate ale noastre! Multumesc pentru răbdare, pentru dragostea ta, pentru intuiția ta și pentru că știi de fiecare dată ce trebuie făcut.

Mulțumesc, fetele mele, că-mi amintiți să mai joc, din când în când! Jocul nu are vârstă și îți bucură sufletul.

Mulțumesc dascălilor care m-au provocat să ies din zona de confort, pentru că doar atunci când ieși din zona de confort realizezi lucruri nebănuite!

Mulțumesc!

Și dacă tot am menționat-o pe Alina, chiar de 8 martie, de ziua femeii, am participat alături de ea la Gala Festivă „Din Apreciere Pentru Tine”, o gală dedicată aprecierii, o gală dedicată femeilor, care, se știe, dacă sunt apreciate, pot muta munții din loc și pot schimba lumea.

Gala „Din apreciere pentru tine” s-a desfășurat la la Palatul Parlamentului, în impunătoarea sală UNIRII, cu ocazia lansării Federației Patronalelor Femeilor Antreprenor, un eveniment realizat în parteneriat cu Comisia pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților și cu sprijinul SISSI, Asociația Freelancerilor și Asociația Națională a Antreprenorilor.

Pentru a încuraja românii să-și arate aprecierea fața de semenii lor, SISSI a creat pe platforma www.sissiromania.ro o galerie a aprecierii, unde 6 oameni foarte apreciați în domenii diferite de activitate au reprezentat tot atâtea „comunități”, dacă pot să le denumesc așa, la care am fost cu toții invitați să aderăm, după preferințe, și să dăm frâu liber aprecierilor către: oameni deosebiți, mentori, colegi, familie (categorie la care am aderat, firește, și noi), antreprenori sau prieteni/iubiți.

Astfel, pe parcursul întregii luni februarie, în platformă s-au creat mii de profiluri de apreciere și au fost trimise aproape 1.000 de scrisori de apreciere pentru toate aceste categorii de oameni care ne înconjoară, iar cele mai emoționante și mai pline de apreciere scrisori au fost premiate în cadrul Galei „Din Apreciere pentru tine”, din 8 martie.

Am primit și eu un mesaj de apreciere de la Cristi Manafu, ambasadorul comunității „Familie”, căruia abia acum îi mulțumesc. Mesajul zice așa: „Te apreciez pentru pofta de viață pe care mi-o inspiri cu fiecare călătorie pe care o ai alături de familia ta frumoasă!” Same, here, Cristi 🙂

Tu pe cine apreciezi cel mai mult? De câte ori ai spus azi „Mulțumesc”?

Comments (1)
  • Din păcate, mulți dintre noi, inclusiv eu, am uitat să folosim acest cuvânt puternic. Sau îl folosim prea rar, cu cine nu apreciază.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.