14th dec.

Ultimii Jedi – Povestea Star Wars continuă într-un mod total neașteptat

În fiecare an, aştept cu nerăbdare apariţia unui nou episod din Star Wars, ca un destoinic fan ce sunt. De fapt, aştept continuarea poveştii, care se lansează o dată la 2 ani şi noua serie de filme de sine stătătoare, cu o poveste în poveste, care apare tot la 2 ani.

Ei bine, aşteptarea a luat sfârşit ieri, când am vizionat, în avanpremieră, episodul VIII din Star Wars, Ultimii Jedi, după ce, anul trecut, am văzut prima poveste în poveste, Rogue One.

Aşadar, a venit vremea să vedem continuarea poveştii Star Wars –  Trezirea Forţei, exact de acolo de unde a rămas, cu reapariţia unor personaje mai noi precum Ray, Finn, Poe sau Kylo Ren dar şi a mai vechilor personaje care au jucat încă din primele episoade, acum aproape 40 de ani: Luke Skywalker sau Prinţesa Leila. Pe Han Sol îl scoseseră din peisaj încă din anteriorul episod, Trezirea Forţei.

Continuarea poveştii este una cel puţin surprinzătoare, lucrurile luând o turnură pe care nici cel mai înfocat fan Star Wars nu o poate bănui. Evident, nu o să dau detalii, doar o să spun că abilităţile unui jedi au ajuns pe cele mai înalte culmi, dacă pot să zic aşa, pe lângă care lupta cu banala sabie cu laser a devenit o joacă de copii.

Îmi place cum au evoluat lucrurile în Star Wars. Se vede „mâna” lui Disney din ce în ce mai mult. Îmi place cum şi-au imaginat scenariştii noile tehnologii, noile vehicole spaţiale, noile oraşe cosmice sau noile personaje. La toate acestea adăugăm o porţie mare de efecte speciale, un dram de suspans, ceva dramă, o porţie de râs şi, nu în cele din urmă, o vizionare excelentă în format IMAX, cu o imagine şi un sunet deosebite.

Apropo de noile personaje, aşa cum ne-am obişnuit în episoadele din Star Wars, acestea sunt pline de umor şi fac deliciul filmului. Nu lipsesc nici personajele mai vechi precum Yoda, Chewbacca sau celebrii roboţi prieteni R2-D2 sau C-3PO dar şi mai recentul BB-8, roboţelul sferic al pilotului Poe. Cu totul, filmul Ultimul Jedi este o o împletire foarte interesantă şi nimerită de clasic cu nou.

Merită din toate punctele de vedere să vedeţi noul episod din Star Wars, Ultimii Jedi. O spun pentru cei care sunt mai sceptici, nu pentru fanii, cu adevarat, ai seriei, care oricum devorează tot ce e legat de Star Wars.

Ultimii Jedi – premiera

Filmul Star Wars – Ultimii Jedi este distribuit de Forum Film România şi va fi disponibil în premieră de mâine, 15 decembrie 2017, în format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos, subtitrat si dublat.

Forţa să fie cu voi! 🙂

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.