7th dec.

Peugeot 308 GTi, 270 de CP. Pregătit de distracție

Distracţie de tătic. Cam aşa o să se prezinte situaţia în următoarele zile, când voi avea în teste noul Peugeot 308 GTi, motorizare pe benzină 1,6 THP S&S BVM6, cu nu mai puţin de 270 de CP şi cutie manuală în 6 trepte. O mică bombă pe şoselele patriei, made for fun.

Peugeot 308 GTi

Aşadar, modelul ăsta va fi doar pentru mine şi pentru ego-ul meu, motiv pentru care, în mod evident, nu o să-l includ în proiectul #masinadefamilie. Asta pentru că o să-l testez, la modul cel mai egoist, fără ai mei, doar eu, în drum spre tabăra de Social Media #bizsmscamp.

Pentru cine nu ştie, proiectul #masinadefamilie, început acum 3 ani, presupune test drive-uri cu…familia, adică în formula imbatabilă de doi mari şi două mici, cu modele de maşini în care intrăm noi şi bagajele noastre…multe, ocazie cu care descoperim şi recomandăm drumuri şi destinaţii din România 🙂

Aşadar, cu Peugeot 308 GTi, o să încerc să fac abstracţie de proiectul #masinadefamilie şi de toate coordonatele de care ţin cont în mod normal. Mă voi bucura de el, iar apoi voi da un feed-back potrivit pentru un tătic care îşi doreşte să aibă în garaj o astfel de jucărie, ca o a doua maşină sau pentru cineva care nu are încă copii.

270 de CP, performanţe sportive de top, discuri de frână cu dimensiunea de 380 mm, suspensie sport care apropie sasiul cu 11 mm faţă de suprafaţa de rulare, diferenţial Torsen, dotări suplimentare incluse în pachetul Sport, disponibile in standard pentru acest model. Cam acestea sunt ingredientele cele mai piperate ale noului Peugeot 308 GTi. Plăcere nelimitată la condus 🙂

La acestea mai adăugăm şi culoarea Bi-Ton (roşu cu negru) „Coupe Franche” al modelului Peugeot 308 GTi din teste, foarte potrivită pentru o astfel de sportivă.

Peugeot 308 GTi duce mai departe tradiţia mai vechilor GTi-uri care au încântat milioane de şoferi: de la legendarul Peugeot 205 GTi, al cărui prim model a fost fabricat în 1984 cu o versiune de 1,6 litri şi 105 CP, la Peugeot 206 GTi sau 207 GTi modele sportive la care mulţi au râvnit.

Să mai zicem că noul Peugeot 308 GTi vine cu toate sistemele de asistență avansate pentru șofer, pe care le-am descoperit prima dată la noul SUV Peugeot 3008, acum un an. Despre acestea dar şi despre alte „ingrediente”, în articolul de feed-back de după test.

Mă puteţi urmări pe Instagram sau Facebook.

Să aveţi un week-end cu drumuri bune!

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.