28th nov.

retail-FMCG.ro a împlinit 7 ani de existență

retail-FMCG.ro a împlinit, pe 24 noiembrie, 7 ani de existenţă. În fiecare an, pe data de 24 noiembrie, obişnuiesc să punctez, într-un articol pe blog, câteva cifre legate de proiectul meu online de nişă – retail-FMCG.ro – devenit, între timp, cea mai citită publicaţie B2B din mediul online din România, de pe această nişă.

retail-FMCG.ro

Anul trecut, pe 24 noiembrie, la 6 ani de la lansare, nu am mai scris un articol pe tema asta – eram în tabăra #bizsmscamp – iar anul acesta întârzii un pic dar iată-l. Îmi place să revin aici, la aceste articole şi să văd cum a crescut un proiect născut dintr-o idee simplă şi susţinut cu consecvenţă şi multă, multă implicare.

Cam astea erau cifrele revistei retail-FMCG.ro pe 24 noiembrie 2015, pentru comparaţie cu cifrele de azi.

Pentru cei care nu ştiu ce e retail-FMCG.ro, le spun că este o revistă exclusiv online – nu ne-am concentrat absolut deloc pe print, ci doar pe online, arzând, astfel foarte repede nişte etape în dezvoltarea revistei – dedicată comerţului alimentar (retail) şi industriei bunurilor de larg consum (FMCG), industrie unde am activat mai mulţi ani, în etapa de angajat până să trec, acum 10 ani, la antreprenoriat.

retail-FMCG este o publicaţie B2B pentru profesioniştii din marile reţele de magazine dar şi pentru comercianţii tradiţionali, acoperă informaţii despre produsele pe care le găsiţi la rafturile magazinelor, despre comerţul electronic şi despre alte servicii conexe retail & FMCG.

retail-FMCG.ro, în cifre

Iată câteva cifre ale publicaţiei retail-FMCG.ro, azi, 28 noiembrie, la 7 ani de la lansare:

5.329 de articole publicate

6.480 de abonaţi la newsletterul zilnic

20% rata de deschidere a newsletterului

4.750 de fani ai paginii de Facebook

1.153 de urmăritori ai paginii de LinkedIn

210.282 de utilizatori în ultimul an (24 nov 2016 – 24 nov 2017) – Google Analytics

321.404 sesiuni în ultimul an (24 nov 2016 – 24 nov 2017) – Google Analytics

487.082 afişări în ultimul an (24 nov 2016 – 24 nov 2017) – Google Analytics

retail-FMCG.ro a fost un proiect mic, acum e mai mare şi poate creşte şi mai mult, iar cel mai important lucru este că a crescut organic şi deci sănătos, cu toate provocările antreprenoriale trecute şi prezente. Şi sunt mândru de asta!

La Mulţi Ani! 🙂

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.