16th nov.

S-a lansat noul SUV compact ŠKODA KAROQ

Suntem obişnuiţi cu Škoda pentru că maşina noastră actuală e o Škoda însă în proiectul #masinadefamilie nu am avut până acum în teste vreun model de la Škoda şi nici de la alte mărci din grupul VW. Nu prea au fost foarte receptivi la propunerile mele. Dar nu e timpul pierdut.

Poate tocmai evenimentul de aseară, când s-a lansat noul SUV compact Škoda Karoq, să fie momentul acela când s-ar prefigura o colaborare cu ei, căci, adevărul este că au câteva modele faine de #masinadefamilie şi care s-ar potrivi foarte bine proiectului. Şi Škoda, şi Seat, şi VW, şi Audi.

Revenind la Škoda şi la modelul abia lansat, să spunem că celor de la Škoda au început să le cam placă SUV-urile. Cine ar fi crezut? Păi, nu mai departe de începutul anului au lansat un alt SUV  – Kodiaq, un model de dimensiuni ceva mai mari decât Karoq. Kodiaqul, pe care l-am văzut şi pe străzile noastre, are o lungime de 4,70 m, faţă de 4,38m cât are noul Karoq. Deci, e o idee mai mic.

Škoda Karoq

N-aş putea să apreciez foarte tare design-ul noului SUV Škoda Karoq pentru că lansarea a avut loc aseară, deci noaptea şi cu toţi ochelarii din dotare plus spoturile puse pe el, nu am putut vedea mare lucru. Aşa că o să mă abtin să comentez partea asta, iar dacă îl vom avea cândva la teste, o să menţionăm şi astfel de elemente.

La prima vedere, Škoda Karoq mi s-a părut un model spaţios – am luat loc un pic pe scaunele din spate şi e chiar ok spaţiul pentru genunchi (69 de mm) şi cap. De asemenea, portbagajul, un alt element care mă interesează foarte tare la o maşină, este unul foarte încăpător, capacitatea acestuia fiind de 521 de litri. Very good! Capacitatea maximă a portbagajului, cu bancheta din spate rabatată, este de 1.810 litri.

Un lucru pe care îl aşteaptă mai multă lume este cel legat de motorizări. Astfel, noul SUV Škoda Karoq are disponibile 4 variante de motorizare (2 TSI si 2 TDI), cu puteri între 85 kW (115 CP) şi 110 kW (150 CP). Toate acestea, la un preț de pornire de 19.860 Euro (TVA inclus). De menţionat că doar modelele diesel au tracţiune integrală, cu variante de transmisie DSG 4×4.

Altfel, noul noul SUV Škoda Karoq promite soluţii inovatoare de conectivitate precum sistemele ce oferă hotspot Wi-Fi, noile servicii online mobile ŠKODA Connect, împărţite în serviciile Infotainment online, pentru informare şi navigaţie (cu ecran tactil capacitiv cu design glass), și Care Connect, pentru asistenţă în caz de avarii sau urgenţe, cu opționale precum Butonul Emergency Call, precum și platforma SmartLink+, care realizează interconectarea inteligentă a maşinii cu smartphone-ul.

O să revin cu mai multe detalii după un, cel putin teoretic, test cu noul suv Škoda Karoq.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.