15th nov.

O Șansă la Viitor și o lume în care fiecare copil are acces la îngrijire medicală

– Ce înseamnă copii născuţi prematur, tati? Mă întreabă Sara, într-un context pe care o să-l descriu imediat. Atât cât am putut fi eu în stare să-i răspund, i-am zis: – Un copil născut înainte de vreme, prea devreme, atunci când natura îi întoarce spatele şi nu vrea să-l mai ajute! De aici, e doar în mâinile mamei sale – Dar de ce? Întreabă Sara. Iar răspunsul meu nu a mai venit…

Cam ce răspuns poţi să ai?…

N-am ştiut ce să răspund de ce se nasc unii copii aşa, însă provocarea următoare a fost să aflăm, împreună, ce se poate face pentru ei, în conditiile în care 40% din copiii nou-născuți cu probleme grave nu au un loc unde să se trateze, iar spitalele pentru adulți nu sunt dotate corespunzător pentru a oferi un astfel de tratament. Capacitatea de îngrijire a nou-născuților cu probleme critice din România este de 60%.

Şi acum vine întrebarea: cum am putea găsi o soluție pentru acele cazuri în care copiii născuți prematur și cu probleme grave de sănătate ar putea accesa servicii medicale? Iar în plus, să fie mai ușor de accesat și să aibă costuri minime.

Fundația pentru copii Șansă la Viitor a răspuns la aceasta întrebare dar nu doar a răspuns ci a şi făcut ceva. Concret. Astfel, Fundaţia a pus bazele unei clinici  – clinica IUVOMED – cu peste 23 de specialități, spațiu dedicat pentru fizioterapie infantilă, recoltare analize medicale și imagistică.

Iata că, pe data de 9 noiembrie, s-a ivit o şansă…O Şansă la Viitor, o iniţiativă a 3 părinţi a căror dramă personală i-a ambiţionat şi i-a unit: Claudia – mama unui băieţel născut prematur cu grave probleme de sanătate, Tudor – tată, soţ şi antreprenor şi Theo – mamă, soţie şi medic stomatolog, la care s-a adăugat şi medicul Cătălin Cîrstoveanu, şeful Secţiei de Terapie Intensivă nou născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie” şi membru onorific al Fundaţiei. Ei sunt cei care au pus bazele Fundaţiei pentru copii Şansă la Viitor.

Fecare copil trebuie să aibă acces la îngrijire medicală, indiferent de mijloacele materiale

Clinica IUVOMED nu tratează în mod direct, ci identifică acele cazuri care au nevoie de sprijin financiar, oferă toate consultațiile și tratamentele în clinică, iar resursele financiare sunt folosite pentru a găsi soluții de tratament în spitale private din România și din străinătate.

Șansă la ViitorApropos de dialogul din debutul articolului cu Sara, săptămâna trecută am fost împreună să vizităm clinica IUVOMED, abia renovată dar încă nedotată cu cele trebuincioase. Cei trei iniţiatori – Claudia, Tudor şi Theo – îşi doresc să finalizeze dotarea clinicii cât mai repede unde să se trateze primele cazuri ale Fundaţiei Şansă la Viitor.

Şansă la Viitor este prima organizație non-profit din România și din Europa de Est în care tratamentele pentru îmbunătățirea stării de sănătate a copiilor sunt efectuate 100% în clinica proprie. Clinica IUVOMED va fi deschisă nu doar copiilor cu probleme, ci și publicului larg, dar întreg profitul va fi donat Fundației pentru copiii Șansă la Viitor.

Cum poţi ajuta şi tu? E simplu: dacă rezonezi şi îţi place conceptul Sansă la Viitor, spune și altora despre această iniţiativă pentru ca povestea să ajungă la cât mai mulţi oameni sau, mai concret, donează, folosind butonul rosu de pe sansalaviitor.com.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.