23rd oct.

Mâine începe #saptamanaelectrică, perioadă în care BMW i3 va fi mașina noastră de familie

BMW i3, un model 100% electric, va fi prima dintre surprizele pe care le-am pregătit alor mei în acest sfârşit de an, în proiectul #masinadefamilie. Astfel, mâine debutează ceea ce am numit eu #saptamanaelectrica, o saptămână plină de drumuri, efectuate doar în oraş, în care vom polua mai puţin şi vom consuma mai puţine resurse din punct de vedere combustibil. Şi ne vom şi distra maxim 🙂

BMW i3

Este BMW i3 o #masinadefamilie?

Din punctul meu de vedere este. Eu am gândit acest episod, cel cu numărul 41, plecând de la certitudinea că o #masinadefamilie nu înseamnă doar drumuri lungi, în week-end sau în vacanţă, bagaje, spaţiu, ci înseamnă şi deplasări mai scurte dar numeroase prin oraş, în timpul săptămânii: şcoală (Sara învaţa de dimineaţă, Ana după-amiază), job, repetiţii de dans, spectacole, evenimente, film, cumpărături şi altele. Iar dacă ne gândim, deplasările din cursul săptamânii sunt mult mai multe decât cele din week-end.

Pentru oraş, atunci când mergi alături de familia ta, ai nevoie de un model de dimensiuni mai mici care să se strecoare în trafic şi cu ajutorul căreia să găseşti mai uşor locuri de parcare, iar în plus să se încălzească repede în sezonul rece, să consume puţin sau foarte puţin şi să nu polueze.

În rest, confort, siguranţă şi chiar utilitate, coordonatele pe care le urmăresc constant la fiecare model testat în proiectul #masinadefamilie, le regăsim la parametrii cei mai înalţi şi la protagonistul acestui episod, BMW i3.

BMW i3

Astfel, modelul pe care urmează să-l iau în teste ests un BMW i3 94 Ah, 170 de CP, o maşină 100% electrică, a doua din proiectul #masinadefamilie, după ZOE de la Renault, ce promite o autonomie de cca 200 de km.

BMW i3 nu seamănă cu niciun alt model convenţional de la BMW, designul futuristic al acestuia dorind parcă să sublinieze că nu trebuie să se confunde cu niciun alt model, ci este începutul unui serii complet noi, cu un comportament şi un statut aparte.

Dacă la capitolele confort şi siguranţă nu se îndoieşte nimeni că BMW i3 nu ar sta foarte bine, credeţi sau nu dar chiar şi la capitolul spaţiu la interior stă foarte bine. Doar dacă te gândeşti la faptul că uşile din spate se deschid invers faţă de normal, asigurând un acces facil, îţi faci o imagine cât de cât completă.

Inclusiv la capitolul capacitate portbagaj BMW i3 nu stă rău, cei 260 de litri fiind arhisuficienţi pentru un model eminamente de oraş şi pentru nevoile noastre din cursul săptămânii.

Despre acestea dar şi despre alte caracteristici ale simpaticului BMW i3, în articolul feed-back.

Să aveţi o săptămână excelentă şi drumuri bune!

Ne puteţi urmări pe Instagram sau Facebook.

Test anterior, Mercedes-Benz C-Class T-Modell. Toate episoadele proiectului #masinadefamilie şi alte articole legate de acest proiect le găsiţi aici.

Proiectul #masinadefamilie a câştigat locul 2 la Webstock Awards 2016cel mai mare eveniment de Social Media din România, la categoria Blogger’s Projects. Episodul 41 din #masinadefamilie este susţinut de către BMW Romania.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.