Asigurarea
30th sept.

Asigurarea te asigură că știi să conduci bine :)

Din seria „De vorbă cu Sara”, iată o mostră de discuţie legată de asigurarea de la maşină. Aşadar, în maşină, cu fii-mea aia mică, Sara, după ce am vorbit cu cineva şi despre RCA, asigurarea obligatorie pentru maşină.

Asigurarea

– Tati, ce-i ăla LCA? – LCA? Poate RCA, gândindu-mă că se referă la discuţia anterioară. – Da, ce-i ăla? – E o asigurare a maşinii. RCA vine de la Răspundere Civilă Auto.- Şi tu când o iei? – Când o iau? O am deja. Oricine are o maşină este obligat să aibă şi o asigurare.

– Sara, da’ tu ştii ce face o asigurare? – Te asigură că ştii să conduci bine, zice ea fără să stea prea mult pe gânduri. Două secunde m-am blocat, apoi m-a bufnit râsul. Copiii spun lucruri trăznite dar înţelepte. I-am explicat că asigurarea foloseşte în caz de accident, la care mi-a mai dat una, la fel de grea:

– Şi dacă ai asigurare, nu mai faci accident cu maşina? – Ha, ha, am vrea noi dar accident poţi să faci oricând, cănd nu te aştepţi, fie că ai sau nu asigurare. Asigurarea este pentru reparaţii. De-asta e bună, să o foloseşti în caz că ai nevoie, să-ţi repari maşina.

Nu am mai intrat în detalii că RCA-ul acoperă doar reparaţiile la accidentele din vina ta dar cumva, basic, cred că am lămurit-o.

– Tati, şi cum vine asigurarea asta? Cum o iei? – O iei de la o firmă care se ocupă cu asigurări. Sunt multe astfel de firme. Plăteşti o dată pe an şi ai asigurare. Dar cel mai bine e să o iei online.

Revenind în tonul serios, voi cum vă faceţi asigurarea RCA?

Din punctul meu de vedere, cel mai bine e să îţi iei asigurarea online. E rapid, simplu şi fără dureri de cap. Completezi nişte date, bifezi ce fel de asigurare vrei şi de la ce companie, iar asigurarea îţi este emisă automat, cu valabilitate imediată. Apoi, o primeşti si prin curier în câteva zile. Fără drumuri, fără timp pierdut.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.