Şcoala de Bani pe Roţi
22nd iun.

S-a lansat Școala de Bani pe Roți, un proiect de educație financiară pentru copii

Se ştie că cei mici învaţă cel mai bine prin jocuri, e cel mai eficient proces de învăţare, indiferent de subiect. Păcat că în şcolile noastre clasice metoda asta are din ce în ce mai puţini adepţi. Cauzele le cunoaştem cu toţii.

Astfel, un subiect destul de tabu, nu doar pentru copii, ci şi pentru cei mari, precum educaţia financiară poate fi asimilat tot prin joc. Pentru cei mici e o joacă destul de serioasă care le reglează anumite aşteptări pe care le au de la bani şi îi ajută să înţeleagă valoarea acestora, pe lângă multe alte lucruri.

Exact acest lucru face şi Şcoala de Bani pe Roţi, un proiect inedit de educaţie financiară dedicat copiilor, iniţiat de către BCR şi organizat într-un camion, special pregătit pentru a găzdui copiii, ce se va plimba prin toată ţara în următorii ani.

Școala de Bani pe Roți

Camionul Şcoala de Bani pe Roţi staţionează, pentru început, în Bucureşti, în perioada 22 – 25 iunie, în Piaţa Universităţii, apoi va pleca prin toată ţara. Accesul la proiectul Şcoala de Bani pe Roţi este gratuit şi se adresează tuturor elevilor cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, iar înscrierile se pot face AICI.

În grupe de câte 15, timp de o oră și jumătate, copiii vor avea oportunitatea să exploreze lumea banilor și să parcurgă cinci etape ale informării și conștientizării, toate aceste etape având aliați de nădejde: jocurile, interacțiunea și voia bună

La Şcoala de Bani pe Roţi, copiii au ocazia să treacă, cu ajutorul jocului, prin diferite etape de înțelegere și conștientizare a modului cum folosim banii în economie, despre bugetul personal, contul de economii, dar cel mai important este că vor descoperi lucrurile legate de valori şi care este valoarea materială şi emoţională a obiectelor pe care părinţii le cumpără copiilor lor.

De asemenea, La Şcoala de Bani pe Roţi, copiii vor avea ocazia să vadă, într-un mod foarte holistic, cum deciziile financiare pe care oamenii le iau au un impact la nivel global şi, nu în ultimul rând, vor putea să dezbată si subiecte legate de banii pe care cei mici încep să-i primească de la părinţi, dar într-o manieră diferită.

Școala de Bani pe Roți

Şcoala de Bani pe Roţi este primul program itinerant de educație financiară interactivă din România şi reprezintă o componentă a programului național de educație financiară al Băncii Comerciale Române – Școala de bani, program care se adresează tuturor categoriilor de vârstă, cu componente special dezvoltate pentru fiecare categorie.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.