5th iun.

Am gătit simplu și sănătos și ne-am distrat

Din când în când, îmi place să mă mai bag la bucătărie, nu doar la frigider ca să-mi mai iau o bere, ci să mă distrez cu ale mele fete încercând să o facem pe chefii. Evident, sub atenta îndrumare a lui mami, cel mai priceput chef din câţi am văzut.

Nu ne apucă bucătăreala foarte des dar şi când ne apucă o facem cu plăcere, ne jucăm, ne relaxăm şi – cel mai important – ne adună împreună şi ne conectează. Lângă cele mici, bucătăria devine un loc de joacă şi pentru noi, ăştia mari. Ai să fii surprins ce preparate creative şi grozave ne ies.

gătit

Am gătit simplu şi sănătos şi ne-am distrat 

Aşadar, săptamâna trecută, a fost unul dintre aceste momente când ne-am jucat şi am creat alături de fetele mele un preparat uşor, sănătos şi foarte gustos, cu ajutorul produselor Home Garden, o gamă de produse conservate, simple şi sănătoase, formată din legume, fructe şi peşte.

Am plecat de la o reţetă nu foarte sofisticată de salată de ton cu porumb, la care am adăugat, după gustul nostru, şi alte ingrediente faţă de cele clasice pentru acest preparat şi am ajuns la un preparat consistent şi sănătos, gătit rapid şi uşor, pe care noi vi-l recomandăm cu drag.

Ingrediente pentru 4 porţii de salată de ton cu porumb dulce:

  • ton bucăţi în ulei vegetal – 2 conserve 170g Home Garden
  • porumb dulce – 1 conservă 212g Home Garden
  • o salată verde
  • ceapă verde – 3 bucăţi
  • o jumătate de lămâie
  • roşii – 3 bucăţi medii
  • castraveţi – 2 bucăţi
  • un ardei gras
  • ulei de măsline

Proces tehnologic 🙂

Fiecare dintre noi a avut sarcini uşoare dar precise: Ana a tăiat în bucăţi mici ardeiul gras şi ceapa, Sara castraveţii, iar eu am tăiat mărunt roşiile şi salata. Între timp, am pregătit tonul şi porumbul şi am scurs uleiul din cele 2 conserve de ton şi zeama din conserva de porumb.

Apoi, am stors o lămâie peste toate aceste ingrediente, am picurat ulei de măsline, am adăugat sare după gustul nostru, iar la final fetele au amestecat totul într-un bol mare de sticlă. E de preferat un bol din sticlă pentru un efect vizual care să-ţi mărească şi mai mult pofta de a savura propriul preparat culinar. Platingul contează întotdeauna.

Nimic complicat. Simplu şi rapid, cum spuneam. Ca să mănânci bine si divers, nu trebuie să găteşti ceva complicat şi de durată, iar dacă pe lângă creativitate şi simplitate adaugi şi ingrediente bune, atunci o să ai, cu siguranţă, un preparat bun.

Data viitoare ne-am propus să facem, în aceeasi formulă imbatabilă, un alt preparat gustos folosind si alte produse de la Home Garden – o tigae picanţă cu ciuperci şi fasole roşie. Pentru că, nu? Găteşti de nu te plictiseşti! Stay tune!

Hei, măi, tati, tu când ai gătit ultima oară alături de copiii tăi? Când ai experimentat ultima oară o joacă din aceasta în bucătarie?

Dacă ai exemple de acest fel, împărtăşeste-le cu noi şi povesteşte-ne cum te-ai distrat în bucătărie cu ai tăi.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.