21st mart.

Hotel PRIVO, locul care ne va rămâne multă vreme în suflet

Articolul de faţă este mai mult despre Hotel PRIVO, unul dintre cele mai exclusiviste locuri de cazare în care am stat vreodată, un concept aparte de hotel, cu un stil distinct şi pe care nu o să-l întâlneşti în altă parte, situat în inima ţării, în oraşul Târgu Mureş. Ne-a rămas şi ne va rămâne multă vreme în suflet.

Odată cu episodul cu numărul 33 din proiectul #masinadefamilie, care a marcat prima colaborare cu brandul auto Mitsubishi, ne-am deplasat într-un city break la Târgu Mureş cu Mitsubishi ASX, prin bunăvoinţa prietenilor de la Ţiriac Auto, iar gazde pentru două nopţi ne-a fost minunatul hotel PRIVO.

Hotel PRIVO

Cu PRIVO am făcut cunoştinţă toamna trecută, dar doar pentru o noapte. Eram singur, fără ai mei, într-o deplasare cu mai multe maşini, tip caravană, parte dintr-un press trip, iar acum, cu voia gazdelor, am revenit cu familia.

Le-am povestit alor mei despre cum arată PRIVO şi ce servicii excelente au şi, cumva, le-am promis, atunci, că o să-i duc şi pe ei, cândva. Iată că am avut ocazia să-i duc, acum 2 săptămâni şi le mulţumesc gazdelor de la Hotel PRIVO pentru deschidere si pentru că au acceptat să fie partener al acestui episod din #masinadefamilie!

Hotel PRIVO

Hotelul PRIVO este un hotel de 4 stele relativ nou, construit acum aproape 4 ani, situat aproape de centrul oraşului Târgu Mureş, pe un deal, poziţie ce oferă o panoramă de mare excepţie asupra oraşului. Am apucat să vedem, de la înălţimea balconului unde am stat, unul dintre cele mai frumoase apusuri de soare.

Înainte de toate, să menţionăm faptul că în iulie 2014, Hotel PRIVO a primit premiul pentru cea mai frumoasă fațadă de clădire nerezidențială din Europa în cadrul Galei Baumit, Life Challege 66, unde s-au înscris 237 de proiecte din 21 de țări și au votat online peste 125.000 de oameni de pe întregul continent.

De atunci, hotelul a mai câştigat numeroase premii naţionale şi internaţionale, printre care: Trip Advisor, Travelers’ Choice Award 2017 – locul 1 Top 25 Hotels din România; Luxury Travel Guide – European Awards 2017: Luxury Design Hotel of the Year; Internaţional Hospitality Awards 2016 – Best Design Hotel; World Luxury Hotel Awards: Luxury Business Hotel 2016 şi Best Luxury Design Hotel 2015; World Luxury Restaurant Awards 2016 – Fine Dining Cuisine; Wine Spectator, SUA – Award of Excellence 2016 şi 2015.

Ansamblul hotelier este format din clădirea centrală şi modernă a hotelului, cu terasele, grădinile şi parcările aferente şi Villa Csonka, parte şi ea din unitatea de cazare. Totul se desfăşoară pe o sprafaţă totală de 3.500 de mp.

În total, Hotelul PRIVO oferă 46 de camere şi suite în diferite forme de aşezare (design, mobilier), amenajate toate într-un stil modern şi funcţional, în acelaşi timp. Hotelul are o parcare mare exterioară, o alta, tot exterioară dar de dimensiuni mai mici, situată în faţa hotelului si o parcare subterană de 10 locuri.

Noi am fost răsfăţaţi cu o suită de 5* de mari dimensiuni, situată la ultimul etaj al hotelului, ce ne-a permis să avem o panoramă care face toţi banii, cum se spune. Hotelul are camere spaţioase, iar stilul modern al designului, combinat cu mult bun gust au fost primordiale în decorarea acestora. Puteau să facă mai multe camere şi de dimensiuni mai reduse, dar proprietarii hotelului au preferat ca oaspeţii să aibă confort şi spaţiu în camere, iar acest lucru a fost un pariu câştigat.

Apartamentul nostru de la etajul 3 are cca 45 de mp, ca să vă daţi seama de dimensiuni, iar terasa şi ferestrele (de dimensiuni foarte mari şi ele) sunt orientate pe două dintre laturile hotelului de unde am prins un apus de toată frumuseţea.

Dormitorul, cu patul matrimonial de 2 m lăţime (am crezut că patul meu de 1.80 m lăţime e mare), are un perete din sticlă, lucru care îţi dă senzaţia de spaţiu şi mai mare. Este adevărat, nu ai intimitate, dar noi eram în familie. Pentru fete a fost disponibilă o canapea extensibilă foarte confortabilă situată în spaţiul de zi.

Mobilierul este unul nu doar foarte elegant, modern, ci şi unul foarte funcţional şi de calitate. Salteaua ortopedică, cu spumă de memorie, este una dintre cele mai confortabile saltele dintre cele pe care am dormit până acum – după ce m-am operat pe coloană, în 2011, pentru mine salteaua a devenit extrem de importantă – un detaliu esenţial pentru un hotel dar căruia nu mulţi operatori de turism îi dau o importanţă foarte mare.

Wellness SPA

Evident că am ajuns şi la Wellness SPA, loc dotat cu bicicletă si bandă de alergat, 2 saune, jacuzzi şi spaţiu pentru masaj. Precum o familie de pinguini, ne-am relaxat mai mult în jacuzzi, iar noi, ăstia mai mari, şi la sauna uscată.

Restaurante şi cramă. O cină specială alături de moştenitoarea familiei princiare Stirbey

Hotelul PRIVO are un restaurant fine dining cu o capacitate maximă de 180 locuri, un lobby bar cu terasă pentru mic dejun, o cramă (enotecă) de 30 de locuri ce cuprinde şi o zonă de depozitare vinuri.

La Hotel PRIVO se pot organiza cine gastronomice, degustări de vinuri sau workshop-uri pentru live cooking.

În sâmbăta sejurului nostru de la Hotel PRIVO am avut onoarea de a participa la o degustare de vinuri, însoţită de un festin culinar cu 5 feluri de mâncare diferite dar potrivite fiecăruia dintre cele 5 sortimente de vin pe care le-am degustat, sub bagheta cunoscutului sommelier Marius Danciu.

Rafinamentul şi eleganţa au fost auspiciile sub care s-a desfăşurat selecta cină, datorită chef-ului Adrian Florescu – vorba fetelor: o cină ca o finală de Master Chef – dar şi datorită gamei de vinuri aparţinând Domeniului Prince Stirbey, prezentate nu doar de Marius dar chiar şi de proprietarii însuşi, Baroana Ileana Kripp-Costinescu, moştenitoarea familiei princiare Stirbey şi soţul ei, Jakob Kripp. A magnificent night!

Şi pentru fete a fost o seară specială pentru că gazdele le-au servit aceleaşi preparate culinare, iar din punct de vedere băuturi, li s-au asezonat băuturi răcoritoare care să se potrivească măcar cu culoarea vinului pe care adulţii îl savurau la această cină. A fost o experienţă de care au vorbit multe zile după 🙂 Iar noi am rămas în minte cu aceste imagini:

Conferinţe şi evenimente

Pentru companiile, oamenii de afaceri care aleg oraşul Târgu Mureş ca destinatie de business şi care doresc să-şi organizeze evenimente corporate, Hotelul PRIVO este gazda ideală ce deţine spaţii având toate dotările pentru astfel de evenimente. Şi nu doar pentru companiile locale. Companiile naţionale sau multinaţionale prezente pe întreg teritoriul ţării îşi pot da întâlnire la Hotel PRIVO, din Târgu Mureş, un oraş pozitionat excelent, în centrul ţării pentru organizarea unor evenimente corporate sau team-building-uri.

Hotelul are 3 săli de dimensiuni diferite: Boardroom (10 – 14 persoane), Traffic (50 – 60 de persoane) şi Connect (maxim 200 de persoane) şi posibilităti multiple de configurare, în funcţie de specificul evenimentului.

Villa Csonka

Villa Csonka, clădire aflată în patrimoniu naţional, a aparținut unui celebru fotograf de origine maghiară. Aceasta a fost construită la începutul anilor 1900 şi restaurată în perioada 2011 – 2013.

Villa Csonka, parte si ea din unitatea de cazare, are 6 camere: 3 camere si 3 apartamente, fiecare cu un design diferit. Camerele au păstrat mobilierul clasic, însă, evident, au fost introduse unele elemente moderne ce ţin de confort şi funcţionalitate. Aici se combină într-un mod foarte fericit trecutul cu viitorul pentru a te bucura de prezentul unui sejur odihnitor.

Multumim gazdelor de la Hotel PRIVO pentru cele 2 nopţi de cazare. A fost fabulos! 🙂

Ce poţi face prin Târgu Mureş şi prin împrejurimi?

Hotelul PRIVO poate oferi oaspeţilor posibilitatea de a face un tur de oraş, de a vizita cramele din vecinătate, Sighişoara, Viscri, salinele Praid sau Turda, de a participa la un show ecvestru şi o cină rustică în apropiere de Târgu Mureş sau la o vânătoare de trufe în Transilvania.

Iar pentru iubitorii de activităţi în aer liber sau adrenalină Hotel PRIVO poate organiza la cerere tururi pe bicicletă în apropiere de Târgu Mureş, săritură cu paraşuta, paintball, tir cu arcul, paragliding, escalada, călătorie cu balonul deasupra oraşului Târgu Mureş, rafting, caiac sau canoe pe răul Mureş.

Cei care iubesc animalele au posibilitatea să viziteze la Târgu Mureş cea mai mare şi mai frumoasă grădina zoologică din ţară.

Dacă ai chef, poţi merge la Sovata, staţiunea despre care am scris aici, în alt episod din #masinadefamilie. Sovata e la doar 55 de km de Târgu Mureş sau la 1 oră de mers cu maşina. Vara poţi face plajă şi baie în lacul Ursu, iar iarna poţi schia pe una dintre cele 2 pârtii – Aluniş şi Aluniş 2. Orice anotimp ar fi, e o zonă ce merită vizitată.

De data asta, noi am rămas în Târgu Mureş unde am vizitat cetatea medievală Târgu Mureş, aflată pe final de renovare:

Iar apoi am urcat pe dealurile de lângă oraş să testăm abilităţile de off-road ale lui Mitsubishi ASX, chiar dacă a fost vorba doar de un soft off-road:

Puteţi urmări episoadele proiectului #masinadefamilie pe Facebook şi Instagram.

Proiectul #masinadefamilie a câştigat locul 2 la Webstock Awards 2016, cel mai mare eveniment de Social Media din România, la categoria Blogger’s Projects. Episodul 33 din #masinadefamilie a fost susţinut de către Ţiriac Auto şi Hotel PRIVO.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.