17th mart.

Frumoasa și Bestia, aceeași poveste și totuși alta

De când îl aşteptam…Filmul Frumoasa și Bestia se întoarce cu aceeaşi poveste fermecatoare dar nu în format animat, precum variantele anterioare – ultima producţie Disney a apărut în 1991 – ci într-un film live-action, cu actori unul şi unul.

Frumoasa și BestiaAna mea mi-a spus din start că abia aşteaptă să vadă personajul principal Belle, interpretat de febleţea ei, tânăra actriţă Emma Watson, unul dintre personajele principale din seria de filme Harry Potter pe care Ana le adoră.

Povestea este la fel de impresionantă dar cu un plus la coloana sonoră şi, mai ales, la imagine. Culorile, peisajele şi decorurile de vis au fost aduse „la zi”, ca să zic aşa, de către Disney.

Filmul este unul live-action, dar animaţia şi imaginile generate pe calculator îi redau filmului farmecul inconfundabil Disney. Este acelaşi sentiment cu care am mai plecat din sălile de cinema după ce am vizionat o producţie Disney: nu îţi dai seama unde este animaţie şi unde live-action la care se adaugă atenţia specifică pentru detalii.

Filmul Frumoasa şi Bestia are premiera azi, 17 martie 2017 şi este disponibil în format 3D (subtitrat şi dublat), IMAX 3D (subtitrat) şi 4DX 3D (subtitrat şi dublat). Biletele s-au pus deja în vânzare.

Pentru că unii dintre noi încă suntem la clasa I, am optat pentru o vizionare în format 3D dar într-o sală normală, în variata dublată. Deşi mi-am dorit să-i aud pe actori vorbind şi cântând în limba engleză, în timpul filmului am realizat că, odată cu versiunea dublată în limba română, s-a făcut o treabă extraordinar de bună, mai ales atunci când vine vorba de cântat.

Iar în cazul de faţă, pentru ca este vorba de un adevărat musical, performanţa celor care au făcut adaptarea este cu atât mai notabilă: versurile cântecelor, cântăreţi, coruri, aranjament muzical etc. Efortul pentru realizarea unei versiuni dublate de anvergura asta este la fel de mare ca atunci când faci un film de la zero, iar în cazul de faţă este şi o mare reuşită.

Câteva cifre legate de noua producţie Frumoasa și Bestia:

  1. Pe durata producţiei, au fost folosite peste 8,700 de lumânări ca decor pe platourile de filmare.
  1. Podeaua din sala de bal din castelul Bestiei a fost realizată din peste 3,600 mp de marmură falsă. Cele 10 candelabre de sticlă din sala de dans sunt inspirate de candelabrele din Versailles.
  1. Aproximativ 1,500 de trandafiri roşii au fost crescuţi sau cumpăraţi în timpul producţiei, aceştia fiind utilizaţi pentru cercetare sau ca decor pe platou.
  1. Pădurea fermecată care înconjoară castelul Bestiei a cuprins mulţi copaci adevăraţi, garduri vii, un lac îngheţat şi 20,000 de ţurţuri. Realizarea acestui decor a durat 15 săptămâni
  2. Rochia galbenă a lui Belle a fost realizată din aproximativ 55 de metri de organza satinată. Pentru crearea ei au fost necesari peste 900 de metri de aţă şi peste 12,000 de ore de muncă. Rochia a fost împodobită cu 2,160 de cristale Swarovski
  3. Emma Watson (Belle), Emma Thompson (Mrs. Potts), Luke Evans (Gaston) şi Nathan Mack (Chip) îşi sărbătoresc cu toţii ziua de naştere pe 14 aprilie

Filmul Frumoasa și Bestia este distribuit de Forum Film şi are premiera azi, pe 17 martie, fiind disponibil în format 3D subtitrat şi dublat (în cinematografele Cinema City din Bucureşti şi din ţară), IMAX 3D subtitrat (în AFI Cotroceni din Bucureşti sau Shopping City Timişoara) şi 4X 3D subtitrat şi dublat (în Mega Mall Bucureşti, City Park Constanţa şi Shopping City Timişoara).

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.