15th mart.

Prima #mancarecunotificare ce poate aduce un vânt de schimbare printre producătorii de produse proaspete

După cum se ştie, temperatura optimă de păstrare a produselor este trecută, în mod obligatoriu, pe eticheta fiecărui produs dar câţi dintre noi citim eticheta şi dacă o citim, câţi dintre noi respectăm indicaţiile de pe aceasta?

Atunci, întreb: cum ar fi ca produsul să ne semnalizeze că nu este păstrat în condiţii de temperatură optimă şi să ne notifice să-l băgăm la frigider, pur şi simplu? Ar fi cam ciudat, nu? Cum să ne notifice un produs?

Ei bine, printr-o idee foarte simplă dar şi foarte eficientă, în acelaşi timp, Salamul Semenic Extra de la producătorul de mezeluri Caroli are acum o etichetă termosensibilă, care îi notifică pe clienți când trebuie să pună salamul la rece (2 – 8 °C).

Ce face eticheta? Cum ne notifică?

Cele 3 produse Salam Semenic Extra de la Caroli au de acum o etichetă inovatoare, cu cadran termosensibil (carolimetru termic). Acest cadran termosensibil își schimbă culoarea în funcţie de temperatura produsului: sub 8°C are culoarea verde, iar peste 8°C incepe să sa coloreze in galben.

Atenţie! Atunci când eticheta produsului se face galbenă, nu înseamnă că produsul s-a stricat, ci că acesta trebuie pus la rece. Cadranul termosensibil este amplasat pe fața etichetei la toate produsele Salam Semenic Extra, într-un mod cât mai vizibil, ușor de remarcat atât în vitrinele magazinelor cât și acasă la fiecare consumator.

O idee bună este o idee bună, indiferent despre ce tip de produs vorbim, iar carolimetrul termic este una dintre ele.

Avantajul major nu este doar pentru consumator, acela că poate monitoriza mai uşor păstrarea în condiţii optime a unui produs, ci şi pentru producător care poate monitoriza continuu întreg lanțul frigorific al produselor sale începând din unitatea de producţie, apoi în zona de depozitare, pe timpul transportului şi nu în cele din urmă, în vitrinele frigorifice din magazine. Iar toată această monitorizare, pâna la urmă, tot în favoarea consumatorului este.

#mancarecunotificare

Este prima #mancarecunotificare pe care o întâlnesc, iar inovaţia asta s-ar putea să aducă un uşor vânt de schimbare printre producătorii de produse proaspete ambalate din România, ca un model foarte simplu de urmat şi care nu implică investiţii majore.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.