13th feb.

PAPUCI MARI, papuci mici sau cum se pot crea programe de educație pentru copiii cu abilități înalte

De cele mai multe ori copiii supradotaţi din România sunt menţionaţi doar atunci când se vorbeşte de medaliile opţinute la olimpiadele internaţionale de matematică, fizică sau chimie – cinste lor şi celor care îi pregătesc – şi sunt mai puţin mediatizaţi copiii cu alte calităţi excepţionale.

Dar nu neapărat despre mediatizare este vorba ci mai degrabă despre sprijinul şi îndrumarea pe care aceştia o pot primi. România este şi ţara copiilor cu abilităţi înalte sau supradotaţi, iar pentru ei, în ultimii ani, s-au creat programe speciale de educaţie. Un mesaj optimist, mai ales în contextul ultimelor evenimente care au scos sute de mii de români în stradă.

Unul dintre aceste programe este şi seria de  conferinţe “PAPUCI MARI, papuci mici”, organizat de Asociatia Pentru Educaţie şi Ştiinţă Kleine Schule, program născut ca urmare a tendinţei de a inversa adeseori rolurile între adulţi şi copii, mai ales când copiii sunt identificaţi a avea o abilitate înaltā (supradotare).

PAPUCI MARI, papuci mici

Scopul conferinţelor este informativ şi vizează creșterea accesului la informare a părinţilor, cadrelor didactice şi specialiștilor în vederea cunoașterii unor informații corecte şi suficiente despre acești copiii.

Participând la conferinţele „Papuci mari, papuci mici”, publicul va cunoaşte mai bine copilul cu abilităţi înalte, va analiza mai clar atunci când înscrie copilul într-un program educaţional, evaluând atât spaţiul, cât mai ales oamenii cu care copilul va interacţiona. În plus, la sfârşitul fiecărei conferinţe, cadrele didactice vor primi adeverinţă şi diplomă de participare.

PAPUCI MARI, papuci mici – următoarea conferinţă

Următoarea conferinţă „PAPUCI MARI, papuci mici”, va avea loc miercuri, 15 februarie 2017, în București, aceasta fiind cea de a doua conferință sub conceptul Creierul (supra)DO╦PAT.

Printre invitații conferinței se numără:

– prof. dr. Leon Zăgrean, Președintele Societāţii Romane de Neuroștiinţe, căruia îi revine meritul de a fi printre primii care au introdus noţiunea neuroștiinţe în România, iniţiind primul Laborator de Neuroștiinţe, actualmente Centru de Excelenţā acreditat de CNCSIS.

– lector Oana Moșoiu, coordonatorul Centrului de Evaluare și Management Educaţional, are activitāţi de cercetare știinţificā, cu precădere în domeniul evaluārii educaţionale și a programelor sociale și educaţionale.

– Simona Mitrea, moderatorul conferinței, are un master în Științe Educaționale, este părintele unor copii cu abilități înalte și fondator Kleine Schule, iar din 2011 implementează programe educaționale dedicate copiilor cu abilități înalte.

Participarea la conferinţă este gratuită, iar cei interesați să participe sunt invitaţi să se înscrie la eveniment pe pagina asociației www.kleine-scule.ro sau în cadrul formularului: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfFP.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.