10th ian.

Cum ar fi ca echipa #masinadefamilie să testeze autovehicule electrice?

Volvo Cars a anunțat că a lansat Drive Me, un program de dezvoltare al autovehiculelor autonome în cadrul căruia primii care vor testa maşinile sunt chiar familiile obişnuite, o abordare foarte interesantă a celor de la Volvo.

Astfel, printre cei care vor testa noile maşini se află şi 4 membri ai familiei Hain din Gothenburg, Suedia. Ei vor fi primii oameni aleși pentru a lua parte la un program de cercetare al autovehicolelor electrice în viața reală, folosind automobile reale, în trafic real.

Ei, si nu pot să nu mă gândesc la o familie tot de 4, de la noi, de aici, adică echipa #masinadefamilie, care s-ar bucura foarte tare să participe la un astfel de test cu maşini electrice.

Revenind la programul Drive Me, acesta va aduce, cu siguranţă, un feed-back autentic, unul foarte valoros pentru constructor. Volvo Cars consideră că, în graba de a livra autovehicule pe deplin autonome, mulți producători de automobile uită cel mai important ingredient: oamenii care le vor folosi. Abordarea unică a celor de la Volvo este de a defini tehnologia bazată pe rolul conducătorului auto, nu invers.

Înţeleg că programul celor de la Volvo va include cca 100 de mașini autonome pe drumurile din jurul oraşului Gothenburg, la Volvo acasă, conduse de oameni obişnuiţi, în trafic real, pe tot parcursul anului 2017. Apoi, în viitorul apropiat, proiectul se va extinde şi în alte orașe din întreaga lume.

Iar dacă proiectul va atinge şi ţara noastră, de ce să nu mă gândesc şi să nu mă întreb: cum ar fi ca echipa #masinadefamilie să testeze autovehicule electrice înainte ca acestea să fie lansate?

E mult până departe şi poate par arogant dar în contextul de mai sus, dacă nu noi, #masinadefamilie, atunci cine? 🙂

Volvo

De aici.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.