19th dec.

Mobile Kids, unul dintre puținele proiecte de educație rutieră pentru copii

Mobile Kids este una dintre puţinele iniţiative din România în zona de educaţie pentru siguranţa rutieră, un program lansat în 2013 de Mercedes-Benz în partenerit cu Organizaţia Salvaţi Copiii şi care conţine cursuri interactive dedicate copiilor din clasele primare, pe înţelesul lor.

Mobile Kids

Cursurile de educaţie rutieră sunt susţinute chiar în şcoli de voluntari ai Organizaţiei Salvaţi Copiii, iar de curând s-a încheiat ediţia cu numărul 6 din Mobile Kids. În cei 4 ani de când s-a lansat proiectul, peste 10.000 de elevi au participat la aceste cursuri, dintre care 3.500 doar la ultima ediţie.

Scopul cursurilor interactive de educaţi rutieră este să îi înveţe pe copii să fie mai responsabili atunci când sunt pe stradă, să respecte regulile de circulaţie, să se protejeze în tafic şi să îi protejeze şi pe alţii, să poarte centura de siguranţă în maşină etc

Ca să fe şi mai interesant, la ediţia recent încheiată de Mobile Kids, copii au avut ocazia să viziteze Muzeul Ţiriac Collection, o colecţie unică de maşini pe care eu nu am avut încă bucuria să o văd. În curând…Dar ce pot să zic este că am permis de pieton. Da, de la Mobile Kids, pe care l-am primit exact acum un an.

Mobile Kids, înscrieri pentru 2017

Şcolile care doresc să se înscrie în 2017 în programul Mobile Kids o pot contaca pe Andreea Hagiu, reprezentant al organizaţiei Salvaţi Copiii, la aadresa de e-mail: andreea.hagiu@salvaticopii.ro.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.