computer
7th dec.

Du-te la vot!

Tu de ce nu votezi?

Pentru că nu mă interesează.

Pentru că, ştiu eu, de fiecare dată au ieşit tot ăia…

Pentru că oricum se fură voturi.

Pentru că votul meu nu face vreo diferenţă.

Pentru că sunt plecat de acasă.

Pentru că oricum vreau să emigrez.

Eu am votat de fiecare dată, chiar şi atunci când am fost nevoit să aleg dintre două rele. Dar am votat. De fiecare dată. Uneori am simţit şi eu că nu a contat şi că am fost indignat de rezultat dar alteori am simţit că am contribuit. Am votat. E dreptul meu.

Rândurile astea nu fac parte din vreo campanie sau ceva. Nu fac politică şi nu o să fac niciodată şi m-am ferit să scriu o virgulă despre aceasta. Este doar o recomandare pe care ţi-o fac, de părinte care se gândeşte încă cu optimism la viitorul copiilor lui: du-te la vot pe 11 decembrie!

O prezenţă mare la vot reflectă cu adevărat ce vrea majoritatea dintre noi. O prezenţă mare la vot îi împiedică pe şmenarii politicii româneşti să mai facă matrapazlâcuri, să mai facă furăciuni. Nu te-ai săturat de atâtea matrapazlâcuri? Pe banii tăi şi pe viitorul copiilor tăi.

Eu simt că de data asta chiar putem face o schimbare. E dreptul nostru ca prin vot să-i amendăm pe cei care timp de 4, 8, 16…ani nu au reuşit măcar să aibă note de trecere şi ne-au dezamăgit. Din nou.

Ştiu că şi tu gândeşti aşa dar eşti prea mândru să accepţi, iar în consecinţă zici una dintre variantele de răspuns de mai sus, căutându-ţi încă o dată scuze să nu mergi la vot. Nu mai fi atât de egoist! Se va întoarce împotriva ta ca un bumerang.

Du-te la vot!

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.