27th oct.

Povestea foto din episodul #masinadefamilie cu noul Nissan Navara

Doar aşa, ca să ştiţi, în curând voi face un material cu „Top 20 drumuri spectaculoase recomandate de proiectul #masinadefamilie”, un top al nostru ce va cuprinde drumuri făcute de noi în cei 2 ani de proiect şi care ne-au rămas la suflet, unele pe care deja le ştiti dar şi multe dintre ele pe care nu le ştiţi, cu invitaţia să le descoperiţi.

Dar până atunci, haideţi să vedem ce drumuri şi locuri noi am văzut în week-end-ul în care am avut în teste primul pick-up din #masinadefamilie – Nissan Navara – cu care am ajuns în Moldova, la Piatra Neamţ şi în judeţul Harghita.

Odată ce am luat noul Nissan Navara, ne-am propus să facem şi drumuri mai grele, pentru că, ce să zic, ăsta micu chiar părea să aibă potenţial pentru drumuri mai accidentate 🙂 Aşa că, odată ce i-am pus „gând rău”, am zis să mergem, evident, într-o zonă montană şi să explorăm locuri noi, acolo unde nu am fi putut ajunge cu un model obişnuit. Aşa am şi făcut. Dar să o luăm în ordine:

Central Plaza Hotel Piatra Neamţ

Gazdele noastre pentru acel week-end au fost prietenii de la Central Plaza Hotel, un hotel de 4 stele foarte elegant, situat în centrul oraşului (Piaţa Petrodava, nr. 1-3), foarte aproape de locul de plecare a celebrei telegondole nemţene. De altfel, ultima oară când am trecut prin Piatra Neamţ, adică de Sărbătorile de Paşti, în alt episod din #masinadefamilie (Mazda CX-3), am urcat cu telegondola şi am trecut aproape pe deasupra hotelului Central Plaza. Nu bănuiam că peste câteva luni voi sta 2 nopţi aici.

img-1168-copy

Da, a fost prima oară când am stat în Piatra Neamţ, alte dăţi fiind doar  în trecere. Am stat regeşte alături de ai mei, într-un apartament de tip senior suite cu 3 camere şi 2 băi, dintre care una cu jacuzzi şi o suprafaţă totală imensă de 120 de mp. Pe lângă camera de zi ce cuprinde şi o zonă de office cu birou generos şi scaun directorial, o zonă de dinning cu o masă enormă şi 2 canapele, apartamentul mai are un dormitor la fel de generos conectat cu o altă cameră, deschisă, cu o canapea extensibilă unde au dormit fetele.

Despre baie ce să vă zic? E cât living-ul meu, are 2 chiuvete şi un jacuzzi unde ne-am relaxat şi care ne-a prins foarte bine pentru că unii dintre noi eram destul de răciţi.

În total, Central Plaza Hotel are 155 de camere decorate într-un stil modern contemporan, dintre care 2 apartamente prezidential suite, situate la etajul 14, apoi interconected rooms – camere destinate familiei, junior suite, camere superior şi camere premier.

Pentru oamenii de afaceri şi managerii care aleg Piatra Neamţ ca destinatie de business, Central Plaza Hotel oferă toate facilităţile necesare pentru organizarea diferitelor evenimente corporate. Business centerul hotelului cuprinde 4 săli de conferinţe cu diferite suprafeţe de până la 658 de mp şi capacitate maximă (într-o singură sală) de 250 de persoane.

De asemenea, pentru evenimente private, hotelul are disponibile 2 restaurante – Clasic şi Avantgarde, o cramă şi un bar&biliard. Printre activitătile conexe organizate de hotel se numără: Off-road, Paintball, Canoe şi Rafting pe secţiuni ale râului Bistriţa, Tiroliană şi Sailing pe lacul Izvorul Muntelui.

Rezervări la www.centralplazahotel.ro/Home sau la telefon 0723 250 808.

Ce se poate face, vizita pe lângă Piatra Neamţ? Câteva recomandări

Dacă ai ajuns în Piatra Neamţ, pe lângă urcatul pe multele Cozla cu telegondola, de unde oraşul şi Valea Bistriţei spre Bicaz se văd foarte frumos, pot să-ţi recomand să mergi în câteva destinaţii apropiate precum:

  • Lacul şi Barajul Bicaz
  • Cheile Bicazului (vedeţi video de mai jos)
  • Lacul Roşu
  • drumul pe lângă lacul Bicaz de unde poţi merge apoi către Vatra Dornei sau catre staţiunea Durău sau mai departe către staţiunea Borsec
  • mânăstirile Văratec, Agapia şi Neamţ, unele dintre cele mai frumoase dintre mânăstirile Moldovei
  • Bisericani

Bucurii mici, satisfacţii mari

Să încep cu acesta din urmă: drumul scurt dar foarte spectaculos către Bisericani, o mică localitate aflată cam la 35 de minute şi 18 km de Piatra Neamţ, pe drumul către Bicaz şi care ne-a oferit şi posibilitatea acelui prim off-road de care vă spuneam mai sus şi în articolul cu Nissan Navara, o experienţă foarte inedită pentru noi.

Pe drumul către Bisericani, atunci când am ieşit de pe asfalt şi ne-am încumetat într-o urcare pe un teren accidentat şi foarte abrupt, am avut norocul să prindem, pe lângă nişte culori cum numai toamna poate să combine, câteva raze de soare care au ieşit dintre nori exact când am ajuns în vârful acelui deal, luminând valea Bistriţei într-un mare fel. Cam despre aceste bucurii mici e vorba în proiectul nostru, bucurii mici care ne dau satisfacţii mari.

Staţiunea Borsec

Dacă în episodul cu Mazda CX-3 din primăvară am ajuns pe lângă lacul Bicaz în staţiunea Durău, de data aceasta am vrut să ajungem la Borsec, o staţiune despre care ştiam că e într-o oarecare paragină, cândva o staţiune perlă a turismului nostru şi în care nu s-a mai investit deloc. Mi-am amintit că ultima oară am fost în Borsec, locul cu foarte multe izvoare de apă minerală, prin clasa a 5-a, în vacanţa de iarnă unde am băgat săniuş la greu.

Ei bine, aveam să descopăr o staţiune Borsec foarte ordonată şi curată, cu drumuri pavate şi asfaltate şi cu zone noi dezvoltate din punct de vedere turistic: pensiuni, case de vacanţă, locuri de recreere, locuri de joacă pentru copii, parcuri, trasee montane proaspăt amenajate, alei îngrijite, izvoare de apă minerală amenajate etc. Mi-a fost foarte clar că s-au investit bani serioşi, lucru care ne-a fost confirmat şi de un localnic.

Am descoperit chiar şi o centură a staţiunii Borsec foarte spectaculoasă, o construcţie nouă, care chiar dacă avea o singură bandă cu refugii din loc în loc, urca un deal şi oferea o privelişte foarte frumoasă asupra staţiunii.

Noi ne-am oprit într-o zonă special amenajată pentru picnic, lângă izvorul 11, care arăta cam aşa:

Nissan Navara

Drumul dintre Borsec şi Gheorgheni, prin Topliţa

De la Borsec, ne-am întors la Piatra Neamţ pe alt traseu: Borsec – Topliţa – Ghoergheni – Lacu Roşu – Cheile Bicazului – Bicaz – Piatra Neamţ, o parte din acesta (Borsec – Lacu Roşu) făcându-l în premieră. De altfel, pe excelentul drum drum dintre Gheorgheni şi Lacul Roşu am mers pentru prima oară, iar la pachet cu bucata Lacul Roşu – Cheile Bicazului – Bicaz intră în topul celor mai spectaculoase drumuri montane de la noi.

Iată porţiunea cu Cheile Bicazului filmată de Alina prin trapă:

Ne puteţi urmări pe Facebook şi Instagram!

Proiectul #masinadefamilie tocmai a câştigat locul 2 la Webstock Awards, cel mai mare eveniment de Social Media din România, la categoria Blogger’s Projects. Episodul 26 din #masinadefamilie a fost susţinut de către Kooperativa 2.0 (suport Social Media), Nissanşi Central Plaza Hotel din Piatra Neamţ.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.