24th oct.

România va avea primele karturi electrice de competiție pentru copii din lume

Chiar vorbeam cu Ana mea de curând că ea ce face, că ar vrea să conducă dar mai are de aşteptat vreo 4 ani până îşi ia permisul de conducere. Ştiţi că acum se ia permisul la 16 ani dar ai voie să conduci doar autovehicule uşoare, sub nu stiu ce capacitate cilindrică.

Şi în contextul ăsta, chiar mă gândeam dacă nu exită posibilitatea să-şi dea mâna şi să facă ceva practică pe ceva circuite de karting sau alte soluţii de genul.

Uite că azi mi-a căzut ştirea asta în faţă, potrivit căreia „săptămâna aceasta, în România se lansează primele karturi electrice (eKart) ready to race din lume. Acestea sunt special concepute pentru a fi folosite de copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani în competiţiile de profil.” Wow! Cum e asta?

karturi electrice

Da, doar pentru competiţie dar mi-e greu să cred că nu va exista acces şi pentru „amatori”, pentru cei mici care doresc să deprindă ceva tehnică de condus. Rămâne de văzut.

Revenind la karturile electrice, principalele beneficii ale acestora sunt zgomotul mult diminuat, întreținerea redusă şi emisiile 0. Aşadar, se pot organiza competiţii şi în centrele marilor orașe, nu numai pe piste special amenajate și dificil de accesat de către public. Karturile electrice ajung la performanţe foarte bune, înregistrând viteze maxime între  55 – 135 km/h, în funcție de clase și vârstele copiilor.

CKB – Clubul De Karting București, cel mai cunoscut organizator de competiții de profil din România, în parteneriat cu Gatorade, vor aduce în România, până la începutul noului sezon competiţional, 188 de karturi electrice.

Karturi electrice – Evenimentul de lansare

Evenimentul de lansare va avea loc sâmbătă, 29 octombrie, la Academia Titi Aur din comuna Crevedia, între orele 11:00 – 14:00. Titi Aur, cunoscutul specialist în conducere defensivă, va avea cuvântul de deschidere, fiind completat de Tomi Drăgan, pilot de karting cu palmares internațional. De asemenea, Titi Aur va conduce plutonul de karturi electrice într-un Safety Car electric, marca Nissan Leaf.

Radiokart, împreună cu CKB – Clubul de Karting Bucureşti, alături de Gatorade, lansează în 2017 prima competiţie de karting complet electric din lume adresată copiilor. eKart’nG este un campionat inovator de karturi electrice care se dezvoltă în jurul a trei valori fundamentale: energie, mediu, divertisment, ce a fost gândit pentru a veni în întâmpinarea unei noi generaţii de fani ai motorsportului – New Electric Kart Kids. Competiţia eKart’nG reprezintă o viziune pentru viitorul motorsportului românesc şi european, având ca scop şi accelerarea interesului general asupra acestui tip de maşini, dar şi promovarea energiei curate şi a sustenabilităţii.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.