5th oct.

Cât de des comunică părinții cu educatorii și în ce fel?

Noi am trecut de „epoca” grădiniţei încă de anul trecut fiind şcolari cu acte în regulă în clasa I şi a VI-a dar pentru părinţii care încă „se luptă” cu această perioadă o să scriu mai jos rezultatele unui studiu care marchează ziua liberă de azi, Ziua Educației, în contextul comunicării dintre părinţi şi educatori.

(nu comentez faptul că Ziua Educaţiei s-a sărbătorit prin odihnă, în loc să se organizeze ceva evenimente educative)

Revenind la studiul pentru părinţii cu copii la grădiniţă, Kinderpedia – prima aplicație romanească dedicată interacțiunii între grădinite și părinţi despre care am scris şi noi la lansare – în parteneriat cu institutul de cercetare iVox, face publice rezultatele unei cercetări cantitative cu privire la comunicarea dintre părinţi și reprezentanții grădinițelor – educatori și administratori.

Astfel, cele mai importante concluzii sunt:

  • Mai mult de jumătate dintre părinți comunică zilnic cu reprezentanții grădiniței;
  • O treime dintre părinți folosesc zilnic calculatorul sau smartphone-ul pentru a afla informații de la grădiniță; în cazul părinților ai căror copii urmează cursurile unei grădinițe particulare, procentul depășește 40%;
  • 46% dintre părinți declară că grădinița obișnuiește să folosească rețelele sociale pentru a posta filme și imagini cu copiii;
  • 77% dintre părinți nu consideră rețelele sociale un mediu sigur și adecvat pentru a publica imaginea celor mici;
  • 82% dintre părinții chestionați au afirmat că ar dori să folosească o aplicație care să le faciliteze accesul la informații despre activitatea copiilor de la grădinită.

(Studiul a fost derulat online, la nivel național, pe parcursul lunii iunie 2016, cu o marjă de eroare de +/- 2% și a numărat 4.800 de respondenți)

Aici puteţi parcurge întreg studiu.

infographic-kinderpedia-300dpi

Dacă ar fi să-mi aduc aminte de această perioadă, pentru acurateţea mesajelor, un instrument de comunicare mai eficient cu educatorii ne-ar fi fost benefic, după cum majoritatea părinţilor din studiul de mai sus îşi doresc. Ei bine, Kinderpedia este un astfel de instrument de comunicare.

Kinderpedia răspunde nevoii părinților de a fi în permanent contact cu copiii lor și asigură mai multă transparență cu privire la activitățile zilnice ale acestora, în timpul pe care îl petrec la grădiniță.

Platforma online permite actualizarea și verificarea în timp real a calendarului de evenimente și a orarului de activități, postarea fotografiilor și a clipurilor video și dispune de un modul de chat direct cu educatorii. Lansată în acest an, de 1 iunie, aplicaţia Kinderpedia pentru smartphone-uri și tablete se poate descărca din AppStore și Google Play.

Mai mult, înainte de orice, cei interesaţi pot testa aplicaţia Kinderpedia printr-un cont demo de părinte, educator sau grădiniță: http://www.kinderpedia.ro/demo.

Tu cum comunici cu educatorii?

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.