Fără Teamă
15th sept.

Fără Teamă pe un circuit de viteză

Uite că azi am ajuns pentru a doua oară la Academia Titi Aur, după ce acum un an am testat nişte super car-uri Mercedes-Benz AMG, experienţă care mi-a rămas adând în suflet şi pe care mi-aş dori să o repet, cândva.

Deşi azi am fost doar observator, nu am mai condus , am avut parte de câteva experienţe noi, inedite:

Mai întâi am făcut derapaje controlate cu o maşină care pe puntea spate nu are roţi normale ci 2 roţi ca la cărucioarele de cumpărături de la supermarket, motiv pentru care spatele maşinii o lua în toate direcţiile, iar maşina devenea, aparent, incontrolabilă. Ghici ce, chiar se poate controla, iar acest exerciţiu te poate învăţa cum să scapi cu bine din multe situaţii la limită cu o maşină normală.

Apoi am mers pe 2 roţi făcând o tură de circuit într-o rână, atârnat doar în centură (am reuşit chiar să şi filmez). O experienţă inedită, funny.

Alături de un trainer experimentat am văzut cum poţi să ieşi din situaţii neprevăzute atunci când maşina îţi subvirează sau îţi supravirează, din cauza unor suprafeţe cu aderenţă scăzută (în cazul nostru s-a simulat suprafaţa udă, ca pe ploaie)

În sala de simulări, am văzut cum poţi să ieşi dintr-o maşină răsturnată pe o parte şi răsturnată complet sau cât de puternic este impactul la tamponare la o viteză de doar 12 km/h (vă imaginaţi ce puternic e un impact la viteze mai mari…). Acest ultim test de simulare a unei coleziuni se cheamă Convingătorul, adică odată testat, te convinge că centura chiar îţi poate salva viaţa. Numai dacă o porţi!

Important: impactul la sub 60 de km/h este unul cât de cât suportabil şi putem să scăpăm mai uşor. Nici un kilometru peste!

Iar la final, cireaşa de pe tort, ne-am dat pe circuit (nu am condus eu) mai întâi cu Renault Megane GT (200 CP), iar mai apoi, pentru senzaţii şi mai tari, cu Audi RS4 Avant (450 CP). A-dre-na-li-nă! Mi-aş fi dorit să le conduc şi eu, că doar am mai călărit nărăvaşe din astea, dar asta e. E bine şi atât.

Cum am văzut eu acţiunea de azi:

Cum m-au văzut alţii:

Ce găsim la Şcoala Titi Aur? Înainte de orice un super circuit cu de toate, foarte bine pus la punct. Dar cel mai important găsim cursuri de conducere defensivă, apoi cursuri de pilotaj pe diverse suprafeţe, inclusiv macadam, off-road, cu materialul (maşina) clientului sau închiriate de acolo. Mai multe găsiti pe site-ul www.titiaur.ro.

Ocazia cu care am ajuns azi la Academia Titi Aur a fost lansarea campaniei de imagine ALTEX denumită „Fară Teamă”, în asociere cu experienţele trăite azi pe circuit unde am participat „Fară Teamă”, în principal datorită unor oameni (traineri) super profesionişti.

Mesajul campanie este «Fără teamă că cineva știe un preț mai bun. Dacă găsești în altă parte mai ieftin, îți dăm de 2X diferența» Campania va fi comunicată integrat, cu execuții pe toate canalele de comunicare: TV, radio, in-store și online.

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.