14th sept.

Fairyconomie sau cum poți găti mult și gustos din puțin

Toate ca toate dar când e vorba de Adi Hădean şi proiectele sale, încerc de fiecare dată să le urmăresc şi chiar să iau parte la ele. Mai ales acum când Adi nu mai e parte din kooking shoul Masterchef, pe care l-am urmărit cap-coadă în ultimele sale 2 sezoane, cu Adi în juriu. Nu am văzut niciun sezon anterior şi nici nu ştiu dacă o să mă mai uit la cel care urmează să înceapă. Datorită lui Adi m-am uitat până acum.

FairyconomieUltima său proiect la care am ţinut să ajung, în week-end-ul trecut, a fost cel în care şi-a propus să gătească 10.000 de porţii de mâncare – tocană de pui cu ragu de legume – în cadrul Bucharest Street Food Festival, primul festival de rețete și preparate urbane, iar în plus să stabilească un record prin care cele 10.000 de farfurii să fie spălate cu ajutorul unei singure sticle de Fairy, la 900 ml, pe parcursul a doar 2 zile. Record doborât!

Mai mult, pentru fiecare farfurie folosită și spălată în cadrul evenimentului, Fairy a donat câte o masă caldă pentru persoane defavorizate, cu ajutorul prietenilor de la organizația O Masă Caldă.

Stau şi mă gândesc că ni se întâmplă să avem ingredinte la discreţie şi să nu ne iasă o mâncare prea gustosă, iar atunci cănd avem doar câteva chestii aruncate prin frigider să încropim ceva de te lingi pe degete. Cu alte cuvinte, din puţin, să faci ceva extraordinar şi să saturi pe toată lumea.

Ce zice Adi despre treaba asta: „Fairyconomie este un concept care simbolizează căutarea unor soluții acceptabile pentru a reduce un fenomen îngrijorător la nivel global și la nivel național, respectiv risipa de resurse. Sigur că unii vor vedea în acest eveniment doar un concurs de “cine spală cât mai multe farfurii cu mai puțin detergent”. Nu contează. Eu văd altceva, văd încă o dată că avem nevoie de atât de puțin pentru a realiza atât de mult. Lucrul acesta e valabil și în bucătărie și l-am învățat o dată în plus când am lucrat ca voluntar pentru programul O masă caldă. Nu-i atât de complicat.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.