26th aug.

Baschet 3×3 în AFI Palace Cotroceni. Campionatul Național și Campionatul European

La şcoală nu am făcut baschet. La noi era cu fotbalul şi câteodată cu handbalul. Am jucat de câteva ori baschet şi de fiecare dată doar la un singur panou. Un 1 la 1 sau un 3 la 3. Sau aruncări. Nu m-a atras în mod deosebit dar mi-a plăcut să mă uit la meciuri. Ultimele văzute au fost spectaculoasele meciuri de baschet ale băieţilor de la Olimpiada de la Rio.

Dacă îţi place baschetul, ar trebui să ştii că Centrul Comercial AFI Palace Cotroceni este gazda finalelor Campionatului Național și European de Baschet 3×3, în perioada 26 august- 4 septembrie 2016. Acel joc la un singur panou, cum se juca prin unele şcoli.

Unde şi când?

Pe locul patinoarului din AFI au fost amenajate 2 terenuri de baschet cu câte un panou pentru 2 jocuri simultane de 3 la 3. Timp de două week-end-uri: acest week-end şi cel viitor. Astfel, meciurile vor avea loc începând de astăzi, de la ora 18:00, duminică, de la ora 16:40 vor avea loc semifinalele, iar finalista circuitului național de baschet 3×3 se va stabili după meciul de la ora 20:40.

Baschet 3x3

Vor participa echipe de baschet din România și din 11 țări europene, care vor concura pentru cele două titluri de campioană. Practic, în acest week-end, între 26 și 28 august 2016, se va desfășura finala Campionatului Național de Baschet 3×3 Superbet Tour, iar la o săptămână distanță, între 2 și 4 septembrie 2016, în AFI se vor juca meciurile din finala europeană.

În finala europeană, meciurile vor fi disputate între cele 12 țări participante: România, Elveția, Rusia, Serbia, Ucraina, Ungaria, Spania, Italia, Slovenia, Belgia, Austria și Republica Cehă. Programul va începe vineri, 2 septembrie, de la ora 17:00, iar duminică, meciurile vor avea loc de la ora 12:55. Finala europeană se va desfășura de la 19:45 pe terenul principal din centrul comercial.

AFI Palace Cotroceni-Baschet 3x3-2

Baschet 3×3 la Olimpiadă

Apropos de olimpiadă, mai trebuie să ştiţi că anul 2016 reprezintă un moment important pentru pasionații de baschet 3×3, întrucât în urma acestui sezon se va lua decizia privind includerea acestui sport în programul Jocurilor Olimpice la ediția Tokyo 2020.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.