23rd aug.

Și tu poți ajuta echipa paralimpică din România să aibă succes la Jocurile Paralimpice de la Rio

Recent încheiata ediţie a Olimpiadei de la Rio de Janiero a adus multe comentarii nedrepte la adresa sportivilor români care au strâns 5 medalii (1 de aur, 1 de argint si 3 de bronz), clasându-se pe un loc 47 pe naţiuni la numărul de medalii.

Poate părea o „recoltă” mică faţă de alte ediţii dar nu putem să-i arătăm cu degetul pe sportivii nostri. Voinţă a fost dar ăsta a fost nivelul, iar ce e de condamnat e lipsa sportului de masă, lipsa a unor şcoli mai exigente de antrenori şi lipsa bazelor sportive. Dar nu acesta este subiectul prezentului articol.

În acest articol este vorba despre voinţă şi determinare din partea unor oameni care au fost dezavantajaţi fizic încă de la linia de start sau pe parcurs, de-a lungul cursei, este vorba despre oameni care au găsit putearea să revină, să continue cursa, iar unii dintre ei chiar să o câştige.

Este vorba despre cea mai numeroasă şi mai bine pregătită echipă paralimpică din România din istoria participărilor la Jocurile Paralimpice care se vor desfășura în perioada 7 – 18 septembrie 2016, la Rio de Janeiro, iar 11 sportivi români se vor înscrie în lupta pentru medalii și recunoaștere internațională.

Lotul paralimpic al României

La categoria atletism, România va fi reprezentată de Florin Cojoc, calificat pentru Rio la probele de săritură în înălțime și săritură în lungime, și de Florentina Hriscu, calificată la proba de aruncare a discului. Eduard Novak, alături de Olah Attila, va lupta pentru câștigarea unei noi medalii la categoria ciclism.

Prima participare a României la Jocurile Paralimpice la categoria judo pentru nevăzători îi revine lui Alex Bologa, student la Facultatea de Psihologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj.

Este o premieră pentru un caiac-canoe să figureze la Jocurile Paralimpice, iar Federația Română de Caiac are doi para-atleți, Șerban Iulian și Mihaela Lulea.

Categoria înot va fi cucerită de frații Ciorap, Naomi, în vârstă de doar 19 ani, și Samuel, de 21 de ani.

La tenis de masă, vor face echipă Dacian Makszin, calificat și la Jocurile de la Londra, din 2012, și Bobi Simion, aflat la prima sa participare la Jocurile Paralimpice.

echipa parolimpică

Suport pentru olimpicii noştri

Pentru a doua oară consecutiv, Olympus, unul dintre cei mai mari producători de pe piața locală de lactate este partener al Comitetului Național Paralimpic (CNP). Astfel, Olympus continuă campania „Susținem Adevărații Învingători”, lansată în anul 2013, prin care susține sportivii și antrenorii lotului Parolimpic român la concursurile naționale și internaționale, precum și de a le facilita accesul la salile de antrenament și echipamentele sportive necesare.

Şi tu poţi ajuta echipa paralimpică din România

În perioada iulie – septembrie, Olympus direcționează Comitetului Național Paralimpic câte 50 de bani pentru fiecare sticlă promoțională de lapte de consum Olympus (1,5% și 3,5% grăsime) cumpărată.

Altfel, poţi scrie mesaje de susținere pe rețelele sociale folosind hashtagul #SustinemAdevaratiiInvingatori, arătându-le sportivilor paralimpici că suntem alături de ei.

Pentru mai multe detalii despre sportivii participanți la Jocurile Paralimpice de la Rio și campania „Susținem adevărații învingători”, accesați http://www.olympusdairy.ro/responsabilitate-sociala/ și pagina de Facebook a Olympus România : https://www.facebook.com/OlympusDairy.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.