Povestea foto din episodul 24 din #masinadefamilie: Vila Camelia și TransBucegi
În week-end-ul trecut, în episodul cu Citroen C4 din #masinadefamilie, am avut bucuria de a ne caza în unul dintre cele mai fascinante locuri în care am stat vreodată şi unul dintre locurile în care ne-am simţit foarte bine – Vila Camelia din Sinaia.
Situată foarte aproape de centrul staţiunii montane Sinaia şi oarecum pe drumul care merge către cota 1.400, Vila Camelia îmbină foarte plăcut clasicul cu modernul şi aici mă refer la combinaţia dintre clasicul construcţiei, a designului interior şi a mobilei, cu funcţionalităţi şi finisaje moderne.
Clădirea, veche de cca 130 de ani, a fost construită în stil austriaco – german de Avocatul Curţii Regale şi a beneficiat de serviciile aceluiaş maestru care a proiectat Peleşul, ceea ce ne-a confirmat asemănarea isbitoare a arhitecturii exterioare şi interioare cu celebrul Peleş, situat nu foarte departe de Vila Camelia. Aşadar, proprietarul de atunci a avut de unde să se inspire pentru construcţia clădirii, toate elementele originale ale acesteia păstrându-se şi în ziua de azi, clădirea suportând, în timp, doar consolidări, recondiţionări şi restaurări ale unor elemente.
De asemenea, au fost reamenajate toate camerele clădirii şi adaptate la statutul de unitate de cazare, nicio cameră dintre cele 20 ale Vilei Camelia nesemănând între ele. Fiecare este diferită şi are ceva de oferit, în special bun gust şi relaxare.
Mobila, scările şi podeaua care încă scârţie sub paşii turiştilor, lambriurile de dimensiuni mari, şemineul şi alte decoraţiuni interioare, sunt parte din farmecul aparte al clădirii. Şi da, de la început până la sfârşit, ai un sentiment de Peleş, ca să zic aşa, la pachet cu o senzaţie de respect pentru acest loc şi de onoare, în acelaşi timp, că ai şansa să stai într-o asemenea clădire.
Deşi e aproape de centrul staţiunii Sinaia, Vila Camelia este oarecum retrasă si deţine o curte foarte frumoasă, înconjurată de brazi foarte înalţi. Spre bucuria Sarei, în curte este şi un loc de joacă cu tobogan şi 3 leagăne. Curtea are şi un foişor plus loc pentru grătar, just in case 🙂
Pentru întâlniri de business, mici evenimente sau team-building-uri, Vila Camelia are 2 săli cu capacitate de 20 şi 10 locuri, ce dispun de proiector, flip chart, DVD player şi boxe.
Ca idee, pentru luna august, Vila Camelia are o ofertă specială: 220 de lei/ persoană pentru cazare pe 3 nopţi, cameră dublă, în timpul săptămânii (de luni până joi) şi 240 de lei/ persoană pentru cazare pe 3 nopţi, cameră dublă, în week-end (de joi până duminică).
Mulţumim gazdelor de la Vila Camelia pentru cele 2 nopţi de cazare si pentru preparatele culinare pregătite. Ne-a rămas în suflet, asta cu siguranţă. Data viitoare vom reveni în formulă completă, cu Ana şi vom sta în unul dintre apartamente.
Ce activităţi poţi face în zonă, vara?
Poţi face multe: trasee montane, urcat la cota 1.400 m cu telecabina, plimbări cu masini 4×4, mountain bike, treking, tenis de câmp etc. Noi am ales să facem un traseu, în premieră pentru noi, şi anume TransBucegiul, cu noul Citroen C4, un drum proaspăt asfaltat şi foarte spectaculos.
Pe TransBucegi sau Drumul Babelor, ajungi luând-o pe drumul dintre Sinaia spre Târgovişte – un drum destul de prost, cu multe gropi – iar la Cabana Cota 1000 se face la dreapta si de acolo mergi pe un asfalt impecabil cca 17 km până la Cabana Piatra Arsă. Drumul ajunge la o altitudine de 1.925 de m. De unde se termină asfaltul, poţi ajunge, pe jos, la Babele, în cca 1 h.
Dar noi am luat-o, mai întâi, spre stânga, la intersecţia de la cabana Dichiu, spre Padina şi Peştera Ialomicioarei, pe un drum proaspăt asfaltat şi la fel de interesant. Am oprit la barajul şi lacul Bolboci, apoi la Cheile Zănoagei unde există si un camping, iar drumul se termină la platoul Padina. Apoi ne-am întors 1km de la Padina, am parcat maşina şi am vizitat Peştera Ialomicioarei, cea mai frumoasă peşteră în care am intrat vreodată.
Apoi am revenit la intersecţia de la Cabana Dichiu de unde am urcat pe adevăratul Drum al Babelor, un traseu spectaculos, îngust şi pe alocuri fără parapet, cu pante abrupte şi serpentine, drumul fiind în curs de amenajare, o bună parte din el fiind lipsit şi de semne de circulaţie, în ciuda traficului intens. De, era week-end. Poate tocmai asta e farmecul lui.
Mai multe despre TrasnsBucegi puteţi afla AICI.
Iată că după Transfăgărăşan, TransRarău, TransAlpina, am bifat şi TransBucegiul, un drum alpin ce merită străbătut mai ales pe o vreme frumoasă aşa cum am prins noi sâmbăta trecută. Aşteptăm noi provocări, noi trasee de inclus în episoadele următoare din #masinadefamilie. Dacă aveţi idei, sunt aici.
Proiectul #masinadefamilie, episodul 24, a fost susţinut de către Kooperativa 2.0 (suport Social Media), Vila Camelia Sinaia şi Citroen.
Comments (0)