18th iul.

Ne certăm în familie de la device-uri?

Eu mă mai certam, recunosc, cu ale mele fete, mai ales când îmi foloseau laptopul sau telefonul mobil, motiv pentru care, să nu existe discuţii, le-am dat câte o tabletă, iar cea mare are şi telefon. E mai bine pentru toată lumea. De ce?

În primul rând nu risc să-mi buşească ceva prin laptop, locul unde este o mare parte din munca mea, iar în al doilea rând, acum, că au device-ul propriu, nu mai e la fel de tentant să stea aşa de mult online. E cumva ca în chestiunea aceea cu fructul oprit. Fiind la îndemână şi la liber, nu exagerează.

La voi cum e?

Un studiu Kaspersky Lab și iconKids & Youth spune că o cincime dintre părinți și copii declară că Internetul și dispozitivele conectate pot fi o sursă de tensiune în familie, pe fondul tendinței de a petrece tot mai mult timp în mediul online.

Câteva concluzii ale studiului:

Cercetarea, care a avut în vedere peste 3.700 de familii din șapte țări, ne oferă informații despre modul în care lumea digitală schimbă dinamica familiei tradiționale. Dacă, în trecut, părinții erau prima variantă la care apelau copiii în căutare de răspunsuri sau sfaturi, unul din patru părinți (23%) respondenți spune că acum copiii preferă să intre online decât să i se adreseze.

Studiul a arătat, de asemenea, că aproape jumătate (42%) dintre părinți nu sunt în lista de prieteni a copiilor lor, pe rețelele de socializare, iar – pentru unul din cinci părinți (18%) –  motivul este jena pe care copiii ar simți-o.

Pe scurt, o cincime dintre părinți (21%) și copii (22%) spun că Internetul poate cauza tensiuni în familie. Îngrijorător, unul din trei părinți (31%) crede că Internetul îl izolează de copiii săi.

Conflictul ar putea fi exacerbat de faptul că dispozitivele folosite pentru a intra online sunt adesea comune. Două treimi dintre familiile participante la studiu au spus că folosesc în comun un computer. Prin urmare, 31% dintre părinți se plâng că al lor copil a stricat ceva la dispozitivul conectat sau l-a infectat cu un virus în timp ce era online (30%), iar un sfert (24%) au fost nevoiți să plătească ceva ce a comandat sau descărcat copilul. Similar, 13% dintre copii își acuză părinții că au stricat un aparat, iar 16% se plâng că părinții lor le-au șters, din greșeală, informații de-ale lor.

Kaspersky-Family-Tension-fnl

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.