21st iun.

Hotel Alpin, după 20 de ani

Eh, Hotel Alpin…Ce amintiri. Prima oară am ajuns la Hotelul Alpin din Poiana Braşov acum fix 20 de ani, de 8 martie, cu doamna mea, locul unde ne-am cunoscut mai bine, ca să zic aşa. După 20 de ani, am revenit ca oaspete la Hotel Alpin, un complex devenit între timp resort cu multe facilităţi disponibile, alături de o trupă de 15 bloggeri simpatici, o deplasare powered by Kooperativa 2.0.

Hotel Alpin

Hotel Alpin este un hotel destinaţie cu o capacitate maximă de 850 de locuri (400 de camere), dispuse în 3 locuri diferite de cazare (Hotel Alpin, Aparthotel si Alpin Casa) dar situate în acelaşi complex de 4 stele. Alpin Resort este un oraş într-un oraş, sau un Mall într-un oraş, un loc unde ai la dispoziţie o multitudine de activităţi şi unde nu ai cum să te plictiseşti.

Ai disponibile nu mai puţin de 4 restaurante (A Propos, Forest Lounge, Tosca şi Gatsby), ce includ şi două terase, un centru SPA imens dotat cu piscină semi-olimpică, piscină pentru copii, saună umedă, saună uscată, duş cu emoţii, jacuzzi, sală de fitness, sală de forţă, centru wellness, loc de joacă si activităţi pentru copii (inside şi outdoor), escape rooms, centru de închiriere echipamente pentru diverse sporturi, inclusiv cele de iarnă, magazine, diferite săli de evenimente, două cluburi, mai multe baruri şi o cafeterie.

Hotel Alpin – Un pic de istorie

După cum vă spuneam, prima oară am ajuns la Hotel Alpin din Poiana Braşov acum 20 de ani. Pe vremea aia, în 1996, era doar corpul iniţial de hotel, Aparthotelul şi Alpin Casa construindu-se ulterior.

Hotelul Alpin, unul dintre cele mai moderne hoteluri de 4 stele din Poiana Brașov, a fost inaugurat în anul 1976 şi a beneficiat de serviciile arhitectului braşovean Radăcină, la vremea aceea Alpinul fiind considerat unul dintre cele mai frumoase proiecte din România.

E hotelul care se adresează cel mai mult nostalgicilor care i-au trecut pragul încă din acei ani sau ulterior, precum noi, în 1996. În mod curent, la Hotel Alpin sunt disponibile 140 de camere duble si 4 apartamente, în trei stiluri de design diferite.

Aparthotelul a fost construit între anii 2008 – 2010 şi are disponibile 114 apartamente cu un grad de ocupare anual ce depăşeşte 65%.

Al treilea corp de clădire, Alpin Casa, a fost dat în folosinţă de curând, în 2014, de Crăciun. Acesta are 25 de camere şi 7 apartamente ce se adresează cu prioritate tinerilor şi corporaţiilor de dimensiuni mai mici pentru evenimente mai restrânse.

Aparthotel, varianta perfectă de cazare pentru o familie

Aparthotel are disponibile nu mai puţin de 114 apartamente executive formate fiecare dintr-un living imens cu o terasă la fel de mare (pentru fumători este perfectă), cu o chicinetă (cuptor cu microunde şi chiuvetă), o canapea extensibilă şi două fotolii şi două dormitoare fiecare cu baia sa (o baie cu cadă şi jacuzzi şi o baie cu cabină de duş). Nu mai puţin de 3 televizoare disponibile, câte unul în fiecare cameră.

Cu aşa dispunere şi un concept atât de flexibil, poţi face tot felul de combinaţii. Poţi veni în formula cu 2 familii prietene cu copii, formulă în care cei mici dorm în living, spre bucuria lor, iar cei mari în cele 2 dormitoare. Apoi altă formulă poate fi cu 2 cupluri sau chiar 3 dacă sunt prieteni şi nu în ultimul rând, în formula cu 2 necunoscuţi, având fiecare dormitorul şi baia sa şi care se întâlnesc doar dimineaţa sau seara, se salută şi îşi văd de treaba lor.

Paturile din apartamente sunt twin (se pot uni sau despărţi) şi matrimoniale, tocmai pentru a acoperi diferite formule de cazare. Astfel, cheltuielile se împart mai mult decât onorabil, în oricare dintre formulele de mai sus. De asemenea, apartamentele sunt şi în regim single, pentru persoanele care doresc mai mult confort, mai mult spaţiu.

Toate apartamentele din Aparthotel au vedere către munte, peisajul fiind unul ce-ţi taie răsuflarea. Apartamentele de la primele etaje sunt între brazi, iar pe măsură ce urci se deschide o privelişte cu care te cam poţi obişnui, într-un sejur mai lung, fie că vrei să lucrezi (cel puţin eu), fie că vrei să te odihneşti.

Până la urmă, cele 114 apartamente ale Alpinului fac toată diferenţă faţă de orice alt hotel din România care are disponibile maxim 3, poate 4 sau 10 apartamente per hotel. Dar cu 114 e altceva, nu? Cam aşa am stat:

Cui se adresează Alpin Resort? Corporaţiilor (evenimente) şi familiilor

Primăvara, până în luna iulie chiar şi toamna sunt dedicate evenimentelor corporate (companii naţionale şi internaţionale), iar lunile iulie, august şi un pic din septembrie, alături de perioada Sărbătorilor şi a lunilor de iarnă sunt dedicate familiilor aflate în concedii, vacanţe.

Pentru evenimente, Alpin Resort are săli de conferinţă si petreceri corporate private in 41 de spaţii, ce pot fi amenajate pentru un număr cuprins intre 10 – 500 de persoane.

Poiana Braşov are cel mai bun domeniul schiabil din România

Din ce am înţeles de la gazdele noastre, ani anteriori s-a investit destul de mult în pârtii, acestea fiind practicabile întreg sezonul indiferent de cantitatea de precipitaţii, ceea ce face din Poiana Braşov o destinaţie potrivită pentru sporturile de iarnă.

Poiana Braşov are cel mai bun domeniul schiabil din România, cu 150 de tunuri de zăpadă artificială şi o tehnică des întâlnită în alte ţări cu un pat de gheaţă dispus sub zăpadă (indiferent că e artificială sau naturală) rezistent până la + 15 grade C timp de 15 zile. Datorită acestor investiţii, staţiunea Poiana Braşov este foarte căutată, iar hotelurile sunt pline în tot sezonul rece, chiar atunci când plouă.

În plus, în curând, se va deschide o parcare în Poaiana Mică de cca 600 de locuri ce va descongestiona şi mai mult staţiunea.

Totul a fost posibil şi datorită creării, în 2015, a Asociaţiei de Turism Poiana Braşov compusă din marii hotelieri şi proprietari de unităţi turistice şi de agrement din Poiana Braşov care şi-au schimbat mind set-ul promovând împreună staţiunea şi atuu-urile fiecărui hotelier sau zonă de agrement în parte.

Spaţiile de joacă şi activităţi pentru copii

Programul spaţiilor de joacă şi activităti pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 10 – 12 ani este între ora 08.00 şi 22.00, perioadă în care sunt tot timpul supravegheaţi şi au mese pe parcursul întregii zile cu meniuri speciale pentru ei.

Avantajul nostru, al părinţilor, că putem să-i lăsăm liniştiţi pe ai nostri copii, iar noi să executăm diferite activităţi (parţial bahice). Copii sunt securizaţi şi pot face diferite activităţi sub îndrumarea unor instructori specializaţi: desen, pictură, înot, ateliere de creaţii şi plimbări cu bicicletele conduse de monitori.

SPA

SPA – ul din Alpin Resort a fost SPA-ul nr. 1 din Romania in 2014 fiind dotat cu aparatură de ultimă generaţie şi terapii moderne corporale şi faciale, o încântare pentru doamne dar şi pentru noi. De ce nu?

Piscina semi-olimpică şi apa sunt de mare excepţie. La fel şi saunele uscată şi umedă. Piscina are adâncimea cuprinsă între 1.5 m şi 2.2 m.

Despre terapii, o să vă invit să citiţi detalii la fetele bloggeri pentru că ele s-au răsfăţat corespunzător în deplasarea de săptămâna trecută.

Programele de detoxifiere – am lăsat la final ce e mai bun

Un capitol aparte al Alpinului il reprezintă programele de detoxifiere sub îndrumarea unor specialiști internaţionali cu pachete promoționale complete, ce includ programe rapide de detox, meniuri personalizate, terapii SPA și activități zilnice de relaxare. Prețurile încep de la 137 Euro/zi pentru cazare, cu pachet detox inclus. Mai multe detalii găsiţi aici.

Un program din acesta chiar îţi poate schimba stilul de viaţă şi te învaţă să-l şi continui. Recomandat e un retreat de 7 zile ce conţine alimentaţie specifică, plimbări în aer liber şi programe speciale SPA. Dar şi un retreat de 3 zile (un week-end) este suficient sau chiar un program de detox pentru o zi pentru a învăţa măcar principiile.

De îmbunătăţit la Alpin Resort:

  • reţeaua de WiFi nu este de foarte bună calitate peste tot (mai ales în camere)
  • de pus un dozator de bere în zona piscinei şi saunelor că tare ne-a mai fost sete. Bere la pahar de plastic, ca pe plajă, că sticla e periculoasă la piscină
  • o putere (presiune) mai mare la jacuzzi si un jacuzzi cu o capacitate mai mare, nu doar de 4 persoane

#AlpinResort, o deplasare marca Kooperativa 2.0, va avea în mod sigur şi o continuare, în formulă mai restrânsă, cu Fam. Ciobanu şi Fam. China-Birta, pentru a testa unul dintre apartamentele Aparthotelului Alpin şi alte bunătăţi incluse.

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.