20th iun.

Nissan Pulsar, mic test comparativ – benzină vs. motorină

După ce anul trecut, cam pe vremea asta, am condus un Nissan Pulsar cu motorizare Pure Drive – benzină – DIG-T, 115 CP Stop&Start/6MT (6 trepte de viteze), echipare Tekna (varianta full option) şi de culoare albastru azure (perlat), Pulsar a revenit în #masinadefamilie, în ultimul test, de data aceasta în varianta pe motorină: 1.5L dCi, 110CP, Stop&Start, cutie de viteze manuală în 6 trepte, echipare Acenta şi culoare maro bronze CAP, în episodul cu numărul 22 al proiectului.

Nissan Pulsar

Şi dacă am zis că o să fac o paralelă între cele două…

Ce mi-a plăcut şi ce nu mi-a plăcut

– spaţiul incredibil de mare, atât pentru cei din faţă, cât şi pentru cei din spate – raza la genunchi este de 692 de mm pentru locurile din spate – cel mai bun spaţiu pentru picioare din categorie. La fel, pentru cei din faţă, spaţiul la picioare şi între scaune este super generos

– varianta pe motorină testată de curând nu are scaunele încălzite. Nu că ne-ar fi trebuit dar iarna un scaun încălzit e o încântare

– cutie de viteze cu 6 trepte la ambele modele – consum redus. E foarte ok să mergi cu 100 de Km la oră, în treapta a 6-a de viteză, la 2.000 de rotaţii pe minut

– Nissan Arround View Monitor – vizibilitate 360 de grade cu ajutorul camerelor video – sistem pe care l-am întâlnit la toate modelele Nissan testate. Util la parcare sau gararea cu spatele

– asistenţa la frânarea de urgenţă.Tot cu ajutorul camerelor, noul Pulsar te avertizează daca te apropii de o maşină din faţă şi nu dai semne ca a-i frâna, după care, daca şoferul tot nu acţionează frâna, sistemul frânează singur

– acelaşi ecran de 5 inci dintre cele două ceasuri din spatele volanului – foarte util pentru că preia multe dintre informaţiile de pe display-ul central, pentru care a-i întoarce un pic privirea

– aceeaşi cheie inteligentă – maşina nu porneşte de la buton dacă cheia nu este prin preajmă. Nu e nevoie să armezi sau să dezarmezi din telecomandă pentru a închide/dechide maşina. Atâta vreme căt ai cheia la tine, în buzunar, poţi să deschizi/ închizi uşile de la butoanele situate pe clanţe sau porbagaj.

– gurile de ventilaţie pentru locurile din spate au lipsit la modelul pe motorină testat. Se simte lipsa dar nu e o chestiune fară de care nu poţi călători

„ar fi fost bună o trapă sau măcar un plafon panoramic din sticlă”, zic fetele mele care au văzut ceva trape în aproape 2 ani de teste

Design

La interior, scaunele îmbracate în piele în varanta pe benzină din testul de anul trecut au fost înlocuite cu tapiţeria textilă. Avantaj piele, evident, mai ales atunci când ai copii. Părinţii ştiu de ce.

Siguranţă

Aici lucrurile stau la fel. În primul şi în primul rând, la siguranţa deplasării cu Noul Nissan Pulsar concordă toate sistemele pe care le-am enumerat mai sus, grupate generic sub denumirea de NISSAN SAFETY SHIELD, din care fac parte: sistemul de monitorizare a presiunii din pneuri, avertizare unghi mort, avertizare încălcare bandă, asistenţă la frânare de urgenţă şi detectare obiecte în mişcare.

Scaunele din spate dispun de 3 centuri de siguranţă, iar dacă unul dintre pasageri nu o foloseşte, acest lucru este semnalizat în bord unde îţi indică exact care centură nu este pusă. Asta pe lângă avertizarea sonoră pe care chiar nu o poţi ignora.

Geamurile şi uşile se pot bloca de la două butoane, în caz că cei mici, de pe locurile din spate, au chef să se joace, în mers, cu butoanele.

Noul Nissan Pulsar are 5 tetiere reglabile pe înălţime, câte una pentru fiecare pasager. Din punct de vedere airbag-uri, Pulsarul are 6 airbag-uri standard, airbag-uri laterale şi airbag-uri cortină. Cireaşa de pe tort: 5 stele la testele EuroNCA, obţinute de noul Nissan Pulsar.

De asemenea Pulsarul are ABS+EBD+asistenţă la frânare, ESP cu posibilitate de dezactivare şi Sistem activ de control al traiectoriei (Active Trace Control).

În plus, ambele variante au Sistem ISOFIX pentru scaun copil (2 x bancheta spate).

Utilitate

Nu am mai întâlnit spaţii de depozitare atât de încăpătoare. Multe şi încăpătoare: fiecare uşă are un buzunar generos + loc pentru o sticlă de apă (băutură), două torpedouri foarte încăpătoare (unul în poziţia clasică, în bord, în dreptul pasagerului din faţă si unul pe tunelul median, între scaune, sub cotiera glisantă), un loc pentru 2 telefoane sub panoul central de comandă, 2 suporţi suplimentari pentru băuturi pe tunelul median şi 2 suporţi pentru băuturi pe cotiera rabatabilă a locurilor din spate.

De asemenea, fiecare scaun din faţă are câte un buzunar pentru uzul pasagerilor din spate.

A, şi să nu uităm de banalul spaţiu pentru ochelarii de soare din plafon, aproape de oglinda retrovizoare, un detaliu foarte util, la care personal ţin foarte tare.

Porbagajul are o capacitate de 385 de litri – mai mult decât sufiecient chiar şi pentru 4 persoane – iar cu scaunele din spate, rabatate complet (40/60), capacitatea se mareşte la 1.395 de litri. Dacă vrei sa rabatezi complet scaunele din spate, măreşti capacitatea porbagajului dar nu obţii o suprafaţă plană.

Consum

Capacitatea rezervorului noului Nissan Pulsar varianta testată de curănd are tot 46 de litri, peste care, de data aceasta, am mai pus încă 10 litri în deplasarea noastră. În test, am parcurs, în total, cca 800 de km. Rezultă un consum cam de 7%, mai mare un pic decat cel al variantei pe benzină care mi-a consumat fix 6,8%.

Confort

Punctul forte al noului Nissan Pulsar este spaţiul la interior pentru pasageri dar şi pentru conducătorul auto. Spuneam mai sus că Pulsarul are spaţiul cel mai generos din segmentul său.

Excelent pot să spun! Fetele mele au stat, în spate, ca pe canapeaua din living.

Fetele au apreciat, ca de fiecare dată cotiera rabatabilă a locurilor din spate, ce poate adăposti şi câte o băutură. Tot fetele mi-au sugerat că ar fi fost bune şi câte o măsuţă rabatabilă pentru locurile din spate, din acelea montate pe spatele scaunelor din faţă. Nu zic nu. Ele ştiu mai bine

În plus, geamurile lateral-spate şi luneta sunt fumurii, pentru protecţie solară.

Tot la capitolul confort trebuie să trec şi insonorizarea foarte bună si pentru varianta pe motorină. Am crezut că doar varianta pe benzină nu e zgomotoasă. M-am înşelat.

Preţ model pe benzină: pornind de la 16.150 de euro (TVA inclus). Preţ model testat – Nissan Pulsar DIG-T, 115 CP Stop&Start/6MT Tekna – 21.443 Euro (TVA inclus).

Preţ model pe motorină: pornind de la 15.970 de euro (TVA inclus). Preţ model testat – Nissan Puslsar 1.5L dCi, 110 CP, Stop&Start, 6 M/T Acenta – 20.140 Euro (TVA inclus).

Test anterior, episodul cu numărul 21: Mazda CX-3, cel mai fotogenic model din #masinadefamilie.

Proiectul #masinadefamilie, episodul 22, este susţinut de către Kooperativa 2.0 (suport Social Media) şi Nissan.

Comments (1)
  • Sal.cum îmi dau seama că nissanul meu pulsar 2015 ,1.5 diesel își face regenerarea și sa nu l opresc? Unde trebuie sa ma uit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.