20th iun.

E vremea să încercăm și un antrenor străin

e vremea

După contraperformanţa României de la EURO 2016, eu cred că a venit vremea să încercăm şi cu un antrenor străin, să scoată un pic untul din ai noştri, oricare ar fi ăia.

În primă fază, ne-ar mira, poate, lotul celor selecţionaţi, nume noi, după alt fel de norme, nu cele româneşti, apoi se vor cerne şi aceştia, iar la final vor rămâne doar sportivii cu inimă, la fel cum au jucat albanezii aseară în meciul cu noi.

Nu e nevoie de nume, nu e nevoie de vedete, cel putin în înţelesul neaoş, de pe la noi. Sunt suficiente determinarea şi respectarea sarcinilor de joc. Asta trebuie să aducă un antrenor străin ca mentalitate în tabăra jucătorilor români care s-au învăţat de peste 20 de ani doar să păcălească fotbalul.

Apoi, după ce aplici formula asta vreo 2 ani, o sa vezi că se încheagă şi o echipă competitivă, o să vezi că apar şi nume noi dar care ţin pasul cu performanţa în mod constant, lucru care îi va propulsa şi la echipe mari ale Europei. Toate se leagă şi au legătura cu consecvenţa, cu munca, cu bunul simţ.

Până atunci, să sperăm că Federaţia va face acest pas, iar apoi va avea răbdare cu un antrenor străin care să construiască viitoarea Naţională a României. Trebuie să încercăm şi cu un antrenor străin.

Foto

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.