17th iun.

Cum au grijă tații de copiii lor, în mediul online

Un studiu interesant despre tătici şi siguranţa cibernetică a copiilor lor, realizat de către Kaspersky Lab:

Se pare că tații moderni sunt foarte atenți la ce fac copiii pe Internet și se străduiesc să găsească echilibrul între a-i proteja și a le încuraja interesul pentru Internet și dispozitive de ultimă generație.

Conform sondajului, realizat special pentru Kaspersky Lab, marea majoritate a taților din zilele noastre se simt responsabili atât pentru susținerea financiară a familiei, cât și pentru securitatea cibernetică. Astfel, de obicei, tatăl este cel care instalează soluții de securitate pe dispozitivele de acasă – 86% dintre respondenți au spus că protejează PC-urile, 77% – că sunt atenți la securizarea smartphone-urilor, iar 63% – că folosesc un produs anti-malware pe tablete.

Poate de aceea, tații sunt mai înclinați (în comparație cu mamele) să își lase copiii să folosească diverse dispozitive, de la o vârstă fragedă. De exemplu, numărul taților care le dau smartphone-uri sau tablete copiilor, înainte de împlinirea vârstei de un an, este cel puțin dublu față de numărul mamelor care recunosc același lucru. În plus, tații tind să considere Internetul un lucru grozav pentru ei și copiii lor – două treimi dintre tații care au luat parte la sondaj au fost de acord cu asta.

De asemenea, spre deosebire de mame, ei consideră că Internetul are un efect pozitiv asupra copiilor – asupra condiției lor fizice și mentale, performanțelor școlare, viitoarei profesii și asupra vieții lor, în general. De exemplu, 45% dintre tați cred că micuții lor se simt mai siguri pe ei și mai în largul lor cu prietenii, datorită Internetului, iar peste un sfert (29%) consideră că Internetul le ajută copiii să-și organizeze timpul mai bine.

În ceea ce privește gadget-urile pentru copii, este mai probabil ca tații să le cumpere, pentru a evita situațiile în care copilul s-ar putea simți exclus din grupul de prieteni – de exemplu, jumătate dintre tați le-au cumpărat copiilor un computer sau un laptop, cu această idee în minte. În plus, tații au convingerea că, în prezent, copiii ar trebui să știe să folosească dispozitivele digitale, iar peste o treime (36%) le-au cumpărat băieților sau fetelor lor o tabletă din acest motiv.

Cu ocazia Zilei Tatălui, care se sărbătorește în mai multe țări în a treia duminică din luna iunie, Kaspersky Lab a pregătit acest material video (la noi, Ziua tatălui se sărbătorește în a doua duminică din luna mai):

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.