5th mai

El, Marius Matache, versus eu, episodul 2

Pe 14 ianuarie 2013 scriam articol ăsta – El versus eu – un articol ce anunţa lansarea primului album al prietenului meu Marius Matache, un folkist incurabil ce s-a încăpăţânat să creadă în pasiunea sa, iar acum, la ceva mai mult de 3 ani, Make al nostru îşi va lansa cel de-al 2-lea album, ALCHIMIE.

Revenind la articolul meu din ianuarie 2013, uite, nenea Make ce-ţi spuneam pe vremea aia:

„El se teme un pic de cum va fi primit primul său album, chiar dacă nu declară acest lucru. Eu ştiu că albumul său, primul dintr-un lung şir de albume, are deja un succes imens, doar că acesta nu e distribuit uniform.”

Vezi, Make? Greu a fost să te porneşti, că de oprit nu stiu cine te mai poate opri. Eu, oricum, te susţin în continuare şi îţi doresc ca muzica ta să ajungă la cât mai multe urechi pentru că, de acolo, este cel mai scurt drum către suflet. Aşadar, reformulez: „primele două albume dintr-un lung şir…” 🙂

Bun, iar acum să dăm câteva detalii legate de acest al doilea album powered by Marius Matache.

AlchimieIntitulat Alchimie, al doilea material discografic reprezintă un album semi-conceptual, o poveste cu 11 capitole, realizat într-un registru sonor diferit față de cel cu care Marius Matache își obișnuise publicul pe HOINAR prin Piața Matache, albumul său de debut din 2013. Acest fapt se datorează colaborării cu Victor Panfilov (producătorul muzical al acestui disc), care “condimentează” folkul energic al artistului cu o amprentă retro-rock.

Spectacolul de lansare în București va avea loc luni, 16 mai, ora 19:00, în Sala Mică a Palatului Național al Copiilor din București (Bd. Tineretului nr. 8-10). Aici sunt colegi de scenă a lui Make din data de 16 mai.

Albumul a apărut sub egida Asociației Folkul Acasă În Realitate (F.A.I.R.), condusă de Sorin Poclitaru, cel care semnează și versurile de pe Alchimie. Colaborarea și prietenia dintre cei doi este de notorietate, materializată în numeroase spectacole și proiecte. La realizarea lui au mai contribuit Vlady Săteanu (bas), Cristian Mihai (nai, voce), Vladimir Sergheev (tobe), Lyuben Gordievski (pian), Alexandru Panfilov (chtare electrice). Coperta este realizată de Radu Tudoroiu printr-o tehnică foto ce implică fericianură de potasiu și azotat de amoniu, veche de mai bine de un secol, unul din primele procese fotochimice stabile utilizate în istoria fotografiei.

Alchimie, bilete

Biletele sunt disponibile exclusiv pe platforma iabilet.ro. Prețul biletelor este de 45 de lei. 

Sponsor principal: Domeniile Sâmburești

Parteneri: TNT Express România, Kooperativa 2.0., RFI România, SmartFM

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.