Mobifest
18th apr.

Câteva lucruri interesante care mi-au atras atenția la Mobifest 2016

Săptămâna trecută a avut loc evenimentul Mobifest, un eveniment de mobile marketing de tradiţie în România şi unul de mare interes în contextul în care piaţa de mobile creşte, iar penetrarea smartphone-urilor va fi de 60% din totalul terminalelor de pe piaţa noastră, în acest an.

Iată câteva idei, în ordine cronologică, care mi-au atras atenţia la Mobifest, fără să menţionez numele speakerilor. Dacă vreţi, găsiţi aici lista completă cu speakeri.

Am văzut o aplicaţie foarte interesantă din Thailanda – Drive Awake – care te ţine treaz la volan şi iţi recomandă să opreşti la cea mai apropiată cafenea Amazon Cafe. Am avut pe mână câteva modele de maşini care au incluse astfel de sisteme ce îţi păstează trează atenţia şi te atenţionează când dai semne de oboseală dar pentru cele care nu au, e chiar utilă. Aceasta e povestea ei:

Câteva sugestii „must” în legătură cu campaniile de mobile:

– optimizarea siteurilor pentru mobil (mobisite)
– folosirea campaniilor de SMS – un canal care nu a murit şi care chiar creşte
– folosirea aplicaţiilor mobile
– folosirea virtual reality, iar primul exemplu care îmi vine în minte vine de la IKEA si se numeşte Ikea VR Experience. Acesta oferă posibilitatea utilizatorilor de a-şi crea bucătaria ideală înainte de a o achiziţiona dar şi de a vedea o estimare de preţ, Echipat cu o cască HTC Vive, consumatorul poate utiliza aplicația in store, pe platforma de jocuri Steam, pentru a explora trei stiluri diferite de bucătărie. Cu un singur clic, utilizatorul poate schimba culoarea la dulapuri și sertare, poate înțelege mai bine localizarea diferitelor elemente de mobilier şi poate alege mărimea și poziția acestora. Mai multe detalii aici.
– mobile Augmented Reality (mAR)
– interactive digital display – offline to online sau tendinţa ca outdoor-ul să fie digital prin intermediul codurilor QR. Un exemplu recent de la noi este cel de la eMAG.ro cu magazinul online la Metrou unde clienţii au putut cumpăra virtual scanând codurile QR de pe afişele prezente în garniturile de metrou şi accesând, în acest fel, aplicaţia de pe eMAG.ro.
– instore – promoteri cu tablete sau smartphone (aplicaţii de redempţie cu ajutorul cărora înregistrează noi cumpărători si creează o bază importantă de date).

Mobifest Roll-upTot la Mobifest am văzut un roll-up digital care mi-a placut foarte mult. Informaţia se schimbă, îţi atrage atenţia şi poate fi o idee bună de business: închirierea de roll-up-uri pentru evenimente. Că nu ştiu dacă merită să-l cumperi. Poate doar dacă eşti organizator de evenimente.

MobifestÎn cadrul Mobifest, compania de cercetare iSense Solutions a lansat un studiu de piaţă interesant despre locul unde utilizează românii cel mai mult smartphone-urile, în ce momente ale zilei si ce conţinut preferă aceştia. Pe scurt:

  • Cei mai mulți români (89%) utilizează smartphone-ul în special acasă, iar momentul zilei în care aceste dispozitive sunt folosite cel mai mult este seara
  • 54% dintre utilizatorii de smartphone preferă să se conecteze la internet prin intermediul rețelelor wireless
  • Smartphone-ul a devenit o sursă de informare pentru consumatorii români, 92% dintre utilizatori căutând pe acest dispozitiv cel puţin o dată informaţii despre un produs, înainte de a-l cumpăra.

Întreg studiu iSense îl găsiţi aici.

Un alt studiu de caz pe care l-am văzut la Mobifest este brăţara Nivea pentru copii despre care nu aş vrea să vă spun nimic, ci mai bine vă las să vedeti acest video:

La capitolul tendinţe, accesul pe anumite platforme online sau plăţile vor deveni foarte populare prin intermediul amprentei, prin voice recognition sau chiar prin selfie (face recognition).

Ultimul studiu de caz vine de la Loreal care a creat o aplicaţie de mobile cu un simulator de makeup (sugestie de ce makeup ţi s-ar potrivi):

Şi pentru că Mobifest are şi o parte prin care premiază campaniile și aplicațiile mobile românești făcute anul trecut – Mobile Awards – aici puteţi citi care au fost câştigătorii acestei ediţii.

Mobifest este un eveniment organizat de Evensys, o companie de planificare de evenimente, cu peste 10 ani de experiență în organizarea de evenimente business.

Comments (1)
  • Am fost si eu la mobifest.A fost foarte frumos, iar speakerii au stiut cum sa mentina atentia vizitatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.