14th apr.

Cartea Junglei, un film pe care nu îl recomand celor mici

Aseară am fost la avanpremiera filmului Cartea Junglei, o nouă interpretare a celebrei producţii Disney şi o nouă ecranizare, una live-action, pe care am văzut-o în format IMAX, varianta cu subtitrare. Premiera filmului Cartea Junglei va fi mâine, 15 aprilie 2016.

Cartea JungleiEste primul film pe care, cu responsabilitate o spun, nu îl recomand copiilor sub 13-14 ani. Îmi asum această recomandare, indiferent de părerile contra, deoarece anumite scene nu sunt pentru copii, scene tensionate şi destul de violente. Am tresărit eu, darămite copiii…Să mai adaug că în fomatul IMAX toate trăirile sunt amplificate?

Asta a fost şi bănuiala mea, că filmul Cartea Junglei nu e tocmai pentru fetele mele, motiv pentru care ieri, am fost singur la film, urmând ca după proiecţie, dacă o consideram potrivită, le duceam şi pe ale mele să o vadă. Totul a plecat de la avanpremiera Zootropolis unde a rulat la început un trailer cu Cartea Junglei, după care fetele m-au atenţionat să nu cumva să le duc la acest film.

Aşa am şi făcut: înainte cu câteva zile de avanpremieră le-am întrebat din nou dacă vor şi m-au asigurat că nu dar să le povestesc, totuşi, cum a fost.

Toate cele de mai sus nu ştirbesc, însă, cu nimic din calitatea unei producţii Disney care te transpune într-o lume unde deosebeşti cu greu dacă este film live-action sau animaţie realizată pe calculator. Disney nu se dezminte nici de data asta, iar linia asta care desparte live-action-ul de animaţie este din ce în ce mai subţire.

Să ne înţelegem, acum să nu vă aşteptaţi la vreun film de groază sau ceva, în contextul de mai sus. Pentru copii e mai dur, dar pentru noi ăştia mari e mai mult decât ok, iar scenele dinamice şi captivante o sa vă placă sigur. La fel şi povestea.

Doar aşa, ca să ştiţi, nu lipsesc celebrele personaje: Baloo, simpaticul urs, Bagheera, pantera neagră sau fiorosul şi temutul tigru Shere Khan dar şi celebrele cântece „Bare necessities” şi „I wanna be like you” din producţia originală, reinterpretate.

Cartea junglei – premiera

Filmul Cartea Junglei este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 15 aprilie 2016, în format 3D, atât în varianta subtitrată, cât și în cea dublată, la toate cinematografele Cinema City din ţară. La Cinema City din Mega Mall Bucureşti şi City Park Constanţa, filmul va rula şi în format 4DX 3D.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.