1st apr.

S-a deschis Laboratorul de Științe Bayer, locul unde copiii pot descoperi că știința este distractivă

Ieri am fost la inaugurarea Laboratorului de Ştiinţe Bayer, un loc de joacă pentru copii, dacă vreţi, un loc care vrea să arate copiilor că ştiinţa poate fi distractivă, prin intermediul unor experimente atractive în domeniul nutriţiei şi sănătăţii.

Am fost fără Ana, din păcate, din motive de sănătate dar am văzut la lucru alţi copilaşi şi m-am distrat la reacţiile lor autentice. Dacă la început, ideea de a face câteva exprimente de laborator poate fi uşor de speriat pentru copii, reacţia lor de satisfacţie de la final, după combinarea mai multor „ingrediente” gen ulei, apă, zahăr şi o pastilă efervescentă, e de nepreţuit.

Cam asta e şi menirea laboratorului „Jurnalul micului cercetător“, aceea de a contracara una dintre problemele majore cu care sistemul educaţional românesc este adesea asociat ─ prea multă teorie, în defavoarea activităţilor practice.

IMG-3402 (Copy)

Laboratorul de Ştiinţe Bayer este deschis pentru vizite toată luna aprilie, iar locul unde este amplasat – unul care o să vă placa maxim dacă nu aţi mai fost – este ARCUB Gabroveni de pe strada Lipscani din Centrul Vechi. De asemenea, că tot se apropie Săptămâna Altfel pentru şcoli, Laboratorul va avea un program de 8 ore pe zi în cadrul săptămânii Şcoala Altfel, între 18 ─ 22 aprilie.

Înscrierile pentru participarea la Laboratorul de Stiinte Bayer se pot face prin email la adresa: lavinia.dragomirescu@bdr.ro

În cadrul ediţiei din 2015, peste 1.400 de copii au vizitat Laboratorul de Ştiinţe în doar 5 zile, pe durata săptămânii Şcoala Altfel. În acest an, numărul estimat de copii care vor lua parte la activităţile din cadrul Laboratorului este de peste 3.000.

Laboratorul de Ştiinţe Bayer este dezvoltat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi se va desfăşura între 1 şi 28 aprilie 2016 la ARCUB Gabroveni.

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.