25th mart.

Bucharest Street Food Festival, primul eveniment dedicat exclusiv conceptului de street-food

În România, fenomenul de street food este încă la genunchiul broaştei, dacă pot să spun aşa, faţă de ce se întâmplă pe afară. Şi n-am ajuns încă în Asia, unde chiar ai ce vedea şi gusta. Îmi amntesc de Turcia, însă, ce poate să aducă un pic cu ceea ce se întâmplă în marile oraşe asiatice.

Vă dau un singur exemplu de loc unde un small business de street food s-ar simţi foarte bine şi ar avea viitor: clădirile de birouri din zona Mall Promenada, SkyTower, Skanska. La câte corporaţii sunt şi mii de angajaţi într-o arie relativ mică, vânzările ar fi uriaşe pentru un astfel de concept. Şi câte astfel de locuri mai sunt în Bucureşti…

Ei bine, lucrurile sunt pe cale să se mai schimbe, odată cu organizarea Bucharest Street Food Festival, primul eveniment dedicat exclusiv conceptului de street-food ce va avea loc în weekendul 9-11 septembrie, in Bucureşti.

Street Food, ideea

Ideea de street-food, deşi foarte la modă în ultimii ani în întreagă lume, are, de fapt, o istorie foarte veche. Începând cu Grecia Antică şi ajungând până în China sau Turcia, mâncarea vândută pe stradă, pentru asta înseamnă, de fapt, “street-food” a avut o istorie lungă şi interesantă. Astăzi, este, fără doar şi poate, un must-have pentru mai toate oraşele sau centrele culturale, devenind parte integrantă din peisajul cultural urban.

STREET FOOD FESTIVALBucharest Street Food Festival va aduce laolaltă peste 20 de vendori, atât din Bucureşti, cât şi din întreaga ţară: rulote, trucks, căruţe, standuri, biciclete, toate fiind mijloace tipice din care se comercializează street-food.

Evenimentul va include varietăţi culinare precum: burgeri, hoţ-dogs, sandwiches, tacos, burritos, paşte, grills şi barbeques, clătiteîngheţată şi multe altele, toate unite sub umbrela conceptului de street-food, publicul putând astfel se bucure de o incursiune completă în această modalitate de a servi mâncarea ce a devenit din nou, în ultimii ani, extrem de populară.

Gândit un eveniment culinar pentru toţi iubitorii de mâncare, festivalul se va adresa atât consumatorilor de carne, cât şi veganilor şi vegetarienilor, sortimentele de la Bucharest Street Food Festival fiind selecţionate astfel încât satisfacă toate gusturile.

Pe lângă bucătăria în sine, festivalul va include şi acelaşi concept de street-food dedicat însă băuturilor, consumatorii putând degusta prosecco, cafea şi bere artizanală, vinuri alese şi multe altele.

Intrarea la Bucharest Street Food Festival, ce va avea loc în perioada 9-11 septembrie, va fi liberă, urmând ca detalii despre zona centrală a Capitalei în care se va desfăşura evenimentul fie anunţate în curând

Până la eveniment, puteţi urmări noutătile pe pagina de Facebook dedicată.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.