Toyota RAV4 Hybrid
17th mart.

Toyota RAV4 Hybrid este noul partener din #masinadefamilie

Toyota RAV4 Hybrid este noul partener din #masinadefamilie, în episodul cu numărul 19 al proiectului şi al doilea model de la Toyota pe care îl avem în teste, după noul Toyota AVENSIS.

De asemenea, cu acest episod continuă seria de SUV-uri cu tracţiune integrală după episoadele cu Nissan XTRAIL şi Mercedes-Benz GLE SUV. Cât priveşte modelele hibride, Toyota RAV4 Hybrid este al doilea model de acest tip, după Peugeot 3008 HYbrid4 pe care l-am testat în luna aprilie a anului trecut.

toyota-rav4-2015-exterior-tme-001-a-full.indd

Noul SUV compact Toyota RAV4 Hybrid a fost lansat oficial în România de foarte curând, mai exact pe 15 februarie 2016. Ca idee, primul model RAV4 a fost lansat de Toyota în 1994 şi a fost primul RAV (Recreational Active Vehicle) cu tracţiune integrală.

Evident că modelele hibride sau full electrice mă incită foarte tare şi mă fac foarte curios. Până acum am mai condus un singur model hibrid şi un singur model 100% electric. Remember ZOE.

Toyota RAV4 Hybrid – cum funcţionează sistemul hibrid?

Sistemul de propulsie hibrid integral al noului model Toyota RAV4 Hybrid combină un motor termic pe benzină de 2,5 litri, cu un motor electric puternic, pentru versiunea 4×2. Un al doilea, motor electric, montat în spatele mașinii, echipează versiunea cu tracțiune integrală 4×4,  ce conferă un plus de tracțiune și o capacitate de remorcare de până la 1.650 kg. Dezvoltând o putere totală a sistemului de 145 kW / 197 CP,  noul RAV4 hibrid oferă un timp de accelerare de la 0-100 km / h de doar 8,3 secunde, un consum de combustibil de top în clasa  sa, de numai 4,9l / 100 km și emisii de CO2 scăzute de 115 g / km.

Concret, model pe care o sa-l am în teste este TOYOTA RAV4 HSD MC 2.5P CVT 4WD LUXURY.

La „carte” spune că de la plecarea de pe loc şi până la viteza de 60 km/h, automobilul se foloseşte doar de motorul electric pentru a rula. Vom vedea dacă asta e viteza la care „intră” motorul termic. Cert e că odată intrat motorul termic în funcţiune, acesta alimentează generatorul în timpul mersului, producând energie electrică ce se stochează în baterii pentru o utilizare ulterioară.

Încă o chestiune: tot la cartea lui RAV4 Hybrid spune că „atunci când frânezi sau iei piciorul de pe pedala de acceleraţie, hibridele Toyota folosesc un sistem inovator numit “frânare regenerativă”. Maşina nu mai trebuie distribuie energie către roţi, iar acest lucru permite roţilor aflate în mişcare alimenteze generatorul automobilului, lucru care produce energie electrică ce se stochează în baterie pentru o utilizare ulterioară.

Bun, să testăm! 🙂

Toate episoadele proiectului #masinadefamilie şi alte articole legate de acest proiect, le găsiţi aici.

Proiectul #masinadefamilie, episodul 19, este susţinut de către Kooperativa 2.0 (suport Social Media), Canon (foto & video) şi Toyota.

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.