Sovata
9th mart.

Cum am regăsit Sovata, în ultimul episod din #masinadefamilie

Sovata este staţiunea unde veneam cu ai mei când eram copil, e staţiunea cunoscută, mai ales, după Lacul Ursu, cel mai sărat lac din Europa, lacul unde dacă intri trebuie să dai doar din câteva degete şi te menţii la suprafaţă.

Sovata e locul unde l-am cunoscut personal pe Ladislau Boloni, pe vremea când era proaspăt câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua şi un autograf de la el era unul dintre cele mai tari lucruri care i se putea întâmpla unui copil de 13-14 ani care cocheta intens cu forbalul la acea vârstă si era (încă mai sunt) fan Steaua.

Am revenit într-un team building la Sovata, acum vreo 15 ani, din care îmi amintesc doar că ginul tonic era foarte ieftin, iar la un moment dat s-a terminat – noi l-am terminat – şi am rămas cu ochii în soare/lună.

Altfel, am revenit în week-end-ul trecut la Sovata, cu ocazia episodului 18 din #masinadefamilie, având drept protagonist noul Mercedes-Benz GLE, varianta SUV, unde am găsit o staţiune foarte curată, nu foarte populată cu turişti şi cu un loc de cazare situat în centrul staţiunii.

Este vorba de Hotelul Szeifert, un hotel de 3 stele + (3 stele pline care chiar fac cinste hotelului) cu restaurant cu terasă pe care vi-l recomand cu mare căldură dacă aveţi drum prin Sovata şi pe care l-am găsit prin HotelGuru.ro, portalul cu sute de unităţi de cazare în România. Hotelul este situat pe malul lacului Negru, alt lac sărat din vecinătatea mai celebrului Lac Ursu, într-un loc liniştit şi cu aer curat, în vecinătatea unei mici păduri.

IMG-2642 (Copy)

Szeifert, un hotel rustic dar elegant în acelaşi timp, are 52 locuri de cazare, dintre care 9 camere duble (cu două paturi), 5 apartamente şi două camere cu galerie pentru familii mari sau grupuri mai mici. Unul dintre cele 2 apartamente – v-aţi prins – l-am ocupat noi.

La demisol este disponibil un SPA cu un jacuzzi imens şi saună uscată, disponibile numai pentru tine şi familia ta sau grupul de prieteni, în baza unei programări. Există şi o sală de conferinţe de 60 de locuri, potrivită pentru team building-uri sau alte evenimente.

Hotelul are, de asemenea, şi un microbuz cu care se pot face excursii prin împrejurimi. Pentru noi nu a fost interesant, că trebuia să-l fugărim pe musculosul GLE dar e bine de ştiut, în alte circumstanţe când preferi să bei o palincă şi să te ducă cineva să vizitezi locurile din jur.

Din Sovata, am început să cautăm zăpadă şi, împlicit, pârtii de schi pentru cele mici. Cum în jurul Sovatei nu era picătură de zăpadă, am primit o recomandare să mergem la pârtia Madăraş (Vârful Harghita Madăraş), o staţiune care s-a construit doar vreo câţiva ani în urmă, situată la vreo 85 de km de Sovata, prin Odorheiul Secuiesc, şi la cca 1.800 de m altitudine.

Ei bine, aici am fost în premieră şi ne-a plăcut atât de mult încât a doua zi, ziua de întoarcere în Bucureşti, duminică, am venit din nou. Drumul între Odorheiul Secuies şi Mădăraş, un drum de vreo 36 de km pe care l-am făcut de 2 ori, are de toate: asfalt, apoi drum îngust cât să treacă o maşină, drum forestier, din nou asfalt, apoi, odată cu înteţirea serpentinelor, drumul se acoperă treptat de zăpadă, iar mai apoi de gheaţă şi pe alocuri şleauri, numai bun să testezi posibilităţile unui 4×4 potent şi cu o grămadă de sisteme cum e Mercedes-Benz GLE SUV.

E un drum spectaculos şi cu peisaje de-ţi taie răsuflarea. Dacă nu mă credeţi pe cuvânt, luaţi de aici un prim video cu drumul forestier:

Iar mai apoi cu drumul plin de zăpadă şi gheaţă (ninsese chiar în noaptea anterioară):

Evident, aşa cum am mai spus, e o încântare să faci drumul ăsta la bordul unei asemenea maşini, când fiecare kilometru îl parcurgi cu mare plăcere.

Sus, pe Mădăraş, am găsit asta:

IMG-2672 (Copy)

Aceasta a fost povestea foto-video a episodului cu numărul 18 din #masinadefamilie, proiect personal ce presupune test-drive-uri cu diferite autoturisme care se pretează la o deplasare mai lungă cu familia, în contextul unor locuri de vis din ţara noastră.

Am rezervat cazarea de la Hotel Szeifert prin portalul HotelGuru.ro, pe care l-am descoperit de curând că are sute de unităţi de cazare din toată România şi unde nu plăteşti nimic atunci când faci rezervarea, ci doar la recepţia hotelului. De urmărit şi pagina lor de Facebook.

Proiectul #masinadefamilie, episodul 18, a fost susţinut de către Kooperativa 2.0 (suport Social Media), Canon (foto & video), Mercedes-Benz şi HotelGuru.ro.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.