Drumul de poveste către Everest
4th mart.

Drumul de poveste către Everest, o provocare pentru cei pasionați și un bonus

Sunt puţini oamenii care fac expediţii pe munte şi foarte puţini cei care ajung să bifeze vârfuri muntoase precum Everestul. Chiar dacă nu ai experienţă si vrei sa te apuci de aşa ceva, îţi trebuie curaj, pregătire fizică, antrenamente specifice şi nu în ultimul rănd bani, căci nu e ca o plimbare în parc, costurile fiind substanţiale.

Scriu rândurile astea cu gândul că – de ce nu – acest mesaj ar putea ajunge la cineva care îsi doreşte să înceapă o astfel de aventură sau să îşi facă timp pentru una nouă, o provocare de care e posibil să nu ştie. Aşa că vă dau detaliile de mai jos, poate ştiţi pe cineva care vrea să îmbrătişeze o astfel de provocare, dacă nu sunteţi chiar voi cei care vă doriţi aşa ceva.

Drumul de poveste către Everest, mai 2016 – o provocare inclusiv pentru cei neexperimentaţi

Drumul de poveste către EverestCine vrea să mergă cu Costin Miu, un experimentat ghid montan internaţionalîn tabăra de bază de pe Khumbu Glacier, unde să petreceți 24 de ore? Pentru doritori, care nu trebuie neapărat să aibă o pregătire montană dar să deţină o condiţie fizică decentă, Costin are o ofertă.

Everest Base Camp Trek este cel mai cunoscut, cel mai greu și cel mai frumos trek din lume. Torente traversate pe poduri suspendate, văi spectaculoase între versanții munților de peste 7000 de metri, mănăstiri budhiste și temple hinduse și, peste toate, experiența personală specială a trekingului la altitudine fac din Everest Base Camp Trek un must do pentru căutătorii de aventură, fotografie și experiențe culturale inedite.

Aeroportul din Lukla, pitorescul oraș Namche Bazaar, liniștea mănăstirii de la Tengboche, spectacolul piramidei lui Ama Dablam, vârful supranumit Matterhorn-ul din Himalaya, sau energia fantastică a sanctuarului de la 4800m sunt doar câteva dintre poveștile drumului din Kathmandu spre Everest Base Camp.

Important: Everest Base Camp este un trek. Nu necesită o pregătire montană specifică, dar o condiție fizică decentă este recomandată.

Drumul de poveste către Everest – Costuri:

1.600 euro + biletul de avion București-Kathmandu (aprox. 700 euro). Prețul include:

  • Transferuri aeroport-hotel-aeroport
  • Trei nopți de cazare în Kathmandu
  • Full board (mic dejun, prânz, cină) pe perioada trek-ului
  • Cazare îmn lodge-uri pe perioada trek-ului în camere duble
  • O noapte de cazare + masă în tabăra de bază de pe Everest
  • Serviciile de ghizi și porteri (1 porter la două persoane)
  • Biletele de avion Kathmandu-Lukla-Kathmandu
  • Taxa de acces în Parcul Național Everest

BONUS pentru cei care vor să meargă pe Drumul de poveste către Everest:

Cei care doresc să meargă în această aventură îi pot scrie direct lui Costin, pe adresa costin [at] costinmiu.com, iar dacă menţionează în e-mail şi codul ”Kooperativa”, vor primi automat un bonus ce conferă dreptul de a participa gratuit la turele montane și la antrenamentele fizice pe stadion, parte din programul Mont Blanc Challenge.

Îndrăzniţi!

Kooperativa 2.0 este partener al proiectului Drumul de poveste către Everest. Despre Costin Miu, citiţi mai multe aici.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.