9th feb.

Am ajuns din nou la Mediaș și Sighișoara. Povestea foto din spatele episodului 17 din #masinadefamilie

La Mediaş am fost pentru prima oară în vara lui 2011 când am făcut un tur al unităţilor de cazare aparţinând Dafora Turism, odată cu lansarea oficială a noilor site-uri aparţinând acestor unităti de cazare. Atunci, alături de ai mei, am început cu pensiunea de 4 stele Hanul Greweln, apoi am stat 2 nopţi la hotelul de 4 stele BinderBubi din Mediaş, iar la final am mers la hotelul BinderBubi de 5 stele din Sighişoara, perla reţelei.

Aproximativ acelaşi traseu l-am avut şi în week-end-ul trecut, în episodul cu numărul 17 al proiectului #masinadefamilie, cu Nissan-ul X-Trail, când am stat cu ai mei o noapte la BinderBubi Mediaş şi o noapte la BinderBubi Sighişoara.

Nu mai târziu de toamna lui 2011, mai exact la finalul lunii noiembrie 2011, reveneam la Mediaş, datorită unor prieteni dragi, oraş unde există o comunitate online foarte activă. A fost fun. Din nou.

BinderBubi Mediaş

IMG-0116 (Copy)

Cred că în week-end-ul trecut am stat la BinderBubi Mediaş în aceeaşi cameră în care am stat acum aproape 5 ani, o cameră dublă ca un apartament pe două niveluri cu un living jos şi o canapea extensibilă, iar la etaj, la mansardă, un dormitor matrimonial cu ferestre tip velux. Preţ: 290 de lei/ noapte.

Atracţia principală a hoteluilui o reprezintă, în continuare, piscina semi-olimpică acoperită cu sticlă, în cadrul căreia poţi găsi inclusiv jacuzzi şi saune (umedă şi uscată). Când am fost noi la piscină am nimerit o petrecere de copii. Foarte tare. Să-ţi faci ziua la piscină acoperită. Bălăceală şi iar bălăceală.

Îmi amintesc că data trecută când am ajuns la BinderBubi Mediaş, vara fiind, piscina avea (are) o latură deschisă unde puteai să simţi iarba sub picioare şi să stai întins pe vreun şezlong, la soare. De ce zic că îmi amintesc bine, pentru că Sara mea, care avea 2 ani şi jumătate, a călcat pe singura albină din Mediaş ce se odihnea pe iarba de care spuneam mai sus. Albina a reacţionat, evident, întorcându-i discret un ac în talpă Sarei. S-a lăsat cu lacrimi multe atunci dar a ramas o amintire haioasă.

Acum 5 ani am ajuns şi la ferma Trei Stejari din apropierea hotelului dar de data asta vremea nu ne-a permis. Mai întâi a plouat, iar apoi a fost ceaţă. Ceaţa ne-a împiedicat să facem şi câteva poze de la fereastra camerei, de la etajul 3, de unde se vede tot Mediaşul, hotelul BinderBubi fiind situat pe o vârful unei coline. Ferma e la 1 km de hotel şi se întinde pe 12 hectare.

Pe scurt, hotelul BinderBubi Mediaş are 40 de camere şi reprezintă un loc perfect de popas pentru o familie cu copii.

Mai multe poze, aici.

Hotel BinderBubi Sighişoara

IMG-0142 (Copy)

Ziceam că Hotelul BinderBubi Sighişoara este perla reţelei, singurul hotel de 5 stele din zonă situat într-un oraş eminamente turistic, la baza Dealului Cetăţii.

Şi dacă data trecută, acum 5 ani, am avut parte de un concert pe terasa hotelului, în aer liber şi de o memorabilă experienţă bahică în Crama La Pastorella care s-a terminat dimineaţa târziu (sau devreme), de data asta, seara, am petrecut-o la SPA, în jacuzzi şi saune si ne-am comandat cina în cameră.

Coincidenţă: la BinderBubi Sighişoara, sigur am stat în aceeaşi cameră ca în vara lui 2011. De fapt, a fost vorba de un apartament King Suite cu 2 camere: un dormitor cu pat matrimonial şi un living cu canapea extensibilă unde au dormit fetele. Preţ: 600 de lei/ noapte.

Recepţia hotelului, una mobilată aparte, nu ai cum să o uiţi. La fel holul hotelului. Iată-le, într-o excelentă prezentare cu un tur foto virtual la 360 de grade.

Mai multe poze, aici.

După ce am plecat de la BinderBubi Sighişoara, pe drumul dintre Sighişoara şi Braşov, ne-am oprit – în premieră – la cetatea Rupea. Am trecut de foarte multe ori pe lăngă ea şi nu am avut vreme niciodată să o vizităm. E foarte mişto. Merită văzută:

Şi tot în spiritul noutăţii, pe drumul de întoarcere, la Braşov, am decis să mergem pe drumul naţional DN1A, pe la Cheia, drum recomandat deseori pentru a evita traficul intens de pe DN1. Cel puţin Waze asta mi-a recomandat în acel moment de după-amiază de duminică şi am mers pe mâna Gabrielei (vocea în limba română de la Waze). A fost exact a 2-a oară când ruta Braşov – Ploieşti am ales să o facem prin Cheia, pe DN1A.

Exceptând câteva porţiuni de drum prost, DN1A e o variantă de luat în seamă. E un drum frumos, cu peisaje superbe.

IMG-2387

Proiectul #masinadefamilie, episodul 17, a fost susţinut de către Kooperativa 2.0 (suport Social Media),CanonNissanHotel BinderBubi Mediaş şi Hotel BinderBubi Sighişoara.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.