25th ian.

S-a lansat Bucharest City App, aplicația care aduce orașul pe smartphone-ul tău

Bucharest City App - Vizual 1000x700

V-am mai povestit de proiectul Travelers of Bucharest, iniţiat de  Dragoş şi Alex, proiect care işi propune să surprindă, în fotografii însoţite de o scurtă declaraţie, turiştii străini care vizitează Bucureştiul.

Ulterior, ei au scos şi photo book-ul Bucharest City Guide, disponibil doar pentru desktop, iar azi, oamenii ăştia lansează oficial Bucharest City App, o aplicaţie pentru device-urile mobile care vine ca o continuare firească a muncii începute, disponibilă gratuit în App Store (pe iOS) și în Google Play.

Începând de acum, poţi să-ţi faci agenda de evenimente de săptămâna viitoare și să îţi marchezi cu memento-uri cele la care ţi-ar plăcea să participi, iar în plus poţi să dai follow locurilor tale preferate (restaurante, cafenele, ceainării, cluburi, magazine, etc.) și să le adăugi în diferite colecții pe care să le poţi trimite printr-un singur click mai departe prietenilor.

Apropos de prieteni, acum vreo 2 săptămâni, un cuplu din Italia, prieteni ai unor prieteni din Italia, au venit, pentru prima oară, în România. I-am aşteptat la aeroport, am mers cu ei la cazare, s-au cazat, iar apoi am început să marcăm (fizic) pe o hartă câteva recomandări de locuri de vizitat şi de băut/mâncat. Le-am recomandat să descarce ghidul Bucharest City Guide dar mi-au spus că nu au adus vreun laptop cu ei.

Aşa că tot atunci, i-am dat un mesaj lui Dragoş şi l-am întrebat dacă e disponibilă aplicaţia. Nu era disponibilă dar se lucra intens la ea. Deci acum, la întrebarea cuiva care vine pentru prima dată – şi nu numai – în Bucureşti, „ce îmi recomanzi să vizitez?”, răspunsul e doar un link cu aplicaţia.

Ce zice Dragoş:

„Împreună cu Alex, prietenul și partenerul meu pe acest proiect, ceilalți 5 colegi din echipa noastră (administrativ) și cei 12 băieți de la Sibiu (tehnic), am investit cu toții multă pasiune și energie în Bucharest City App. De cele 6 luni de muncă nici nu mai spun. Dar în sfârșit putem spune că se aliniază și Bucureștiul cu celelalte capitale europene din vest și avem și noi o aplicație completă dedicată românilor, expaților și străinilor, deci tuturor celor care vor să aibă parte de o experiență memorabilă în vibranta noastră capitală.”

Felicitări!

Mai multe detalii găsiţi aici: Bucharest City App – Prezentare generala. Orice feed-back este binevenit, aplicaţia putând fi îmbunătăţită, astfel, constant.

Proiectul a fost dezvoltat din inițiativa echipei Eventur și susținută 100% din fonduri proprii.

Comments (2)
  • Multumim mult pentru acest articol, Claudiu!

  • Cu drag 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.