16th dec.

Cum am obținut eu permisul de pieton de la Mobile Kids

1

Dap. Ieri mi-am luat permisul de pieton.

Păi, m-am trezit cu un (mini) poliţist londonez la birou – avea cam 10 – 1 1 ani – care m-a luat la întrebări, adică m-a lovit scurt cu un chestionar cu 3 întrebări, în urma căruia am primit pe loc acest permis. Evident, doar după ce am dat răspunsurile exacte.

Micul poliţist a venit din partea echipei Mobile Kids, un program de educație rutieră pentru copii, implementat de peste 14 ani la nivel internațional.

Am întrebat: de ce tocmai eu? Mi s-a spus că sunt un exemplu pentru cei mici şi deja am experienţă în traversatul străzii. Deci, sunt unul dintre cei mai responsabili participanţi la trafic.

Concret, Mercedes-Benz România, în parteneriat cu Organizația Salvați Copiii, continuă inițiativa internațională Daimler și organizează cea de-a cincea ediție a programului educațional Mobile Kids. Desfășurat în perioada noiembrie – decembrie, proiectul este dedicat copiilor din clasele I-IV din peste zece școli din București. Elevii beneficiază de cursuri interactive de informare privind siguranța rutieră.

Programul este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între șase și zece ani, al cărui scopul este responsabilizarea în trafic și adoptarea unui comportament adecvat, atât ca pasageri, cât și ca pietoni. Proiectul este compus dintr-o serie de acțiuni de educație rutieră desfășurate atât în școli, cât și în mediul online. Prezența în sălile de curs a lui Moki, mascota programului, motivează copii prin jocuri și materiale educative. Astfel, din 2013 până în prezent peste 7.000 de elevi au fost încurajați să adopte o atitudine responsabilă în trafic.

Unitățile de învățământ care doresc să se înscrie în edițiile viitoare ale programului Mobile Kids pot contacta reprezentantul Organizației Salvați Copiii – Andreea Hagiu, la adresa de email andreea.hagiu@salvaticopiii.ro.

Dacă vrei, poţi primi în fiecare dimineaţă, direct pe adresa ta de e-mail, ultimul articol de pe blogul claudiuciobanu.eu.

Introdu adresa de e-mail în câmpul „Abonare RSS” din dreapta-sus

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.