3rd dec.

Ați văzut noua aplicație Civic Alert?

Ieri am auzit despre aplicaţia Civic alert, la radio. Mi-a plăcut tare mult ideea cu aplicaţia asta şi mi-am şi instalat-o.

Ce face aplicaţia Civic Alert?

Pe scurt, noi, cetăţenii, putem raporta instantaneu către autorități, prin intermediul aplicaţiei, orice problemă din orașul nostru în trei pași simpli: fotografie, geo-localizare automată, pentru a înregistra adresa, și selectarea categoriei în care se încadrează problema semnalată.

Mai departe, raportarea și gestionarea relației cu autoritățile se face prin intermediul call center-ului Civic Alert, de unde agenții vor verifica, redirecționa și trimite sesizări oficiale către autoritatea competentă. Ei se vor asigura că orice alertă inițiată în acest fel – indiferent dacă este vorba de o plângere, sesizare, petiție sau inițiativă – va ajunge în cel mai scurt timp direct la administrația publică responsabilă cu reglementarea problemelor de această natură, urmărind stadiile parcurse pentru rezolvarea acesteia.

Cam aşa arată:

O să revin şi cu prima „sesizare”, căci – nu-i aşa – avem din belşug nereguli şi lucruri nelalocul lor şi, mai ales, cu primul răspuns al autorităţilor, în sensul de rezolvare. Am înţeles că aplicaţia îţi arată şi în ce stadiul este sesizarea ta şi paşii care se fac. Doamne ajută!

Uite că acum avem şi instrumente la îndemână, în pas cu timpul în care trăim, să putem arăta că ne pasă. Important e de văzut cât de repede vor reacţiona autorităţile la diversele probleme ce urmează a fi semnalate.

Aplicaţia Civic Alert este disponibilă în App Store şi in Google Play.

De asemenea este disponibil site-ul www.civicalert.ro şi pagina de Facebook www.facebook.com/civicalert/.

Dacă vrei, poţi primi în fiecare dimineaţă, direct pe adresa ta de e-mail, ultimul articol de pe blogul claudiuciobanu.eu.

Introdu adresa de e-mail în câmpul „Abonare RSS” din dreapta-sus

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.